Aç kurt yaralanınca iş başa düştü!

Kar yağışının etkili olduğu Çorum'da aç kalan 2 kurt yiyecek bulmak indikleri şehirde fark edilince biri kaçtı diğeri ise cama basıp yaralanınca ilk müdahale vatandaşlardan geldi

Aç kurt yaralanınca iş başa düştü!
Aç kurt yaralanınca iş başa düştü!
GİRİŞ 11.02.2012 08:12 GÜNCELLEME 11.02.2012 08:12

Kar yağışının etkili olduğu Çorum'da aç kalan 2 kurt, İskilip yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun deposuna girdi.

Edinilen bilgiye göre, kent genelinde üç gündür etkili olan kar yağışı doğayı beyaz örtüyle kaplarken, kar altında yiyecek bulmakta zorlanan 2 kurt, yiyecek bir şeyler bulabilme umuduyla İskilip yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun deposuna girdi.

İstasyon çalışanları tarafından fark edilen kurtlardan birisi kaçarken, diğeri depodaki cam parçalarına basması sonucu ayağından yaralandı. Çalışanlarının durumu Çorum Belediyesi Sokak Hayvanlarını Koruma ve Rehabilite Merkezi görevlilerine bildirmesi üzerine istasyona giden görevliler, yaralı kurdu alarak tedavi merkezine götürdü.

Yaralı kurt yapılan tedavinin ardından Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tekrar doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mahmut Temel, ağır kış şartlarından dolayı sokak hayvanları gibi yaban hayvanlarının da aç kaldığını söyledi.

Doğal hayattaki canlılar için sürekli yemleme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Temel, şöyle konuştu:

''Soğuk hava ve kar yağışı insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgede aç kalan ve bir benzin istasyonunun deposuna giren 2 kuttan birinin yaralandığının öğrenilmesi üzerine ekipler tarafından alınan yaralı kurt Çorum Belediyesi'ne ait rehabilitasyon merkezine getirilmiştir. Yaralı kurt buradaki tedavisinin ardından yine ekiplerimiz tarafından doğal ortamına salındı.''

Yaban hayatına yem takviyesi

Ağır kış şartları karşısında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ile yaban hayatı için Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ekiplerince doğaya yiyecek ve yem takviyesinde bulunuldu.

Orman ve Su İşleri Çorum İl Müdürü Mahmut Temel, beraberindeki ekiplerle merkeze bağlı köylerin yakınlarına yaban hayvanları için tavuk parçaları, kuşlar içinde buğday bıraktıklarını söyledi.

Temel, hava sıcaklığının düşmesi ve dışarına hemen her şeyin donması nedeniyle sokak hayvanlarının yiyecek ve içecek bulma konusunda sıkıntı çektiğini ifade ederek, ''Bizler sıcacık evimizde yemek yerken ağzı, dili olmayan bu hayvanları da hatırlayalım. Sıcak evlerimizin şükrü olarak lütfen yemek artıklarını çöpe atmak yerine bir kap içinde uygun bir yere bırakalım. Bu günleri iyilik yapma fırsatı olarak değerlendirelim'' dedi.

Çorum-İskilip yolu boyunca çuvallarla kar bulunmayan bölgelere kuşlar için buğday, yaban hayvanları içinde tavuk parçaları bırakıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!