12 mm boyunda, 60 tane gözü var!

İngiliz bilim insanları doğadaki en ilginç hayvanlardan birini keşfetti. 12 milimetre boyundaki bir solucan da tam 60 göz tespit edildi.

12 mm boyunda, 60 tane gözü var!
12 mm boyunda, 60 tane gözü var!
GİRİŞ 25.07.2012 09:49 GÜNCELLEME 25.07.2012 09:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cambridge kenti yakınlarındaki bir doğa koruma alanında keşfedilen sadece 12 milimetre boyundaki bir solucan da tam 60 göz tespit edildi. Bu solucanın her milimetresinde beş göz olduğu anlamına geliyor.

Bedfordshire Doğal Yaşam Vakfı Direktörü Brian Eversham tarafından keşfedilen solucanın, Hollanda ve Kuzey İrlanda keşfedilen solucan türlerine benzemekle birlikte yepyeni bir tür olduğu düşünülüyor. Ancak bu yeni türe henüz bir isim verilmiş değil.

Eversham solucanı keşfedişini şöyle anlattı: “Bir Pazar sabahı doğada fotoğraflar çekiyordum. Bir kütüğü kaldırdım ve altından bu sevimli arkadaş çıktı.”

YORUMLAR 2
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    allah (cc)'ın yaratma sanatı.... tek kelimeyle muhteşem.
    Cevapla
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    yüce allah'ın işi işte.cambridge gibi dünyanın en ünlü,en önde gelen üniversitelerinden birinin burnunun dibinde yeni tür... ey insan burnunun ucundakini göremiyorsun,yaradanına isyana kalkışıyorsun.kesin evrimci tayfa bişeyler uydurur şimdi.kayıp halka bulundu vs. gibisinden ilmi(!) zırvalar mesela.bakarsın yanlış evrimleşmiş der çıkarlar işin içinden.nasıl olsa alışıklar palavralara.bir tür evrim dini kuran zevat keşke ibret alabilse bu mübarek ayda.. velhasılı kelam evrim diye bişey yoktur !! her canlı bulunacağı ortama uygun şekilde yaratılmıştır.üstelik son derece estetik ve güzel yaratılmıştır.iki eciş bücüş çizgi çiziktirip kendini sanatçı zannedenlere inat,asıl sanatçıyı gösterip haykırırcasına hemde.allah yaratandır,kusursuzca varedendir..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!