Çin'de geleneksel at kavgası

Hayvan hakları savunucularının tepkilerine rağmen Çin'in Guangxi bölgesi Rongshui şehrinde geleneksel olarak yapılan at kavgaları bu yılda gerçekleşti.

Çin'de geleneksel at kavgası
Çin'de geleneksel at kavgası
GİRİŞ 10.10.2012 13:06 GÜNCELLEME 10.10.2012 13:06

Heyecanlı bir kalabalık tarafından etrafları sarılan atlar, birbirlerini görür görmez mücadelelerine başlıyorlar. Eğer atlar kavgaya başlamazsa organizatörler atların kavgaya başlaması için farklı yöntemler kullanıyorlar.  Atları kırbaçlamak veya havaya ateş etmek hayvanları harekete geçirmek için kullanılan en yaygın metotlar.

Çin'in Guangxi bölgesi Rongshui şehrinde geleneksel olarak her yıl hasat mevsiminin sona ermesini kutlamak için düzenlenen at kavgaları bu yılda büyük ilgi gördü.  Her ne kadar hayvan hakları savunucuları bu kavgayı zalimce ve vahşice olarak değerlendirseler de halkın at kavgalarına ilgisi yoğun bir şekilde devam ediyor.

Çin'in kırsal kesimlerinde ve Asya'nın birçok farklı bölgelerinde gerçekleştirilen at kavgalarının tarihi 500 yıl öncesine kadar dayanıyor. Dünyanın birçok ülkesinde yasaklanmasına rağmen bazı Asya ülkelerinde at kavgaları gerçekleşmeye devam ediyor. Filipinler, Endonezya ve Güney Kore Çin'le beraber at kavgalarının devam ettiği ülkeler arasında yer alıyor.

At kavgalarının yasaklanması için mücadele veren Uluslararası Atları Koruma Fonu'nun başkanı Vivian Farrell olaya tepki gösterdi ve bu kavgaların gelenek olarak görüldüğünü ancak artık bu tip geleneklerin ortadan kalkması gerektiğini belirtti.

                 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı