Hacizli ineklere serum takıldı

Antalya'nın Korkuteli ilçesi İmrahor köyünde 16 ay önce kurulan ancak daha sonra devredilen hacizli çiftlikte ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalan holstein cinsi ineklere serum takıldı.

Hacizli ineklere serum takıldı
Hacizli ineklere serum takıldı
GİRİŞ 17.11.2012 15:24 GÜNCELLEME 17.11.2012 15:24

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Kadri Bilici ve 8 kişilik inceleme heyeti, hacizli çiftlikte bulunan holstein cinsi ineklerin durumunu inceledi. Ekibin inceleme yaptıktan sonra ineklerin akıbeti konusunda bilgilendirme yapacakları bildirildi. Özellikle durumları kötü olan büyükbaş hayvanlara serum bağlayan veterinerler, hayvanların sağlık durumları ile yakından ilgilendi. Özel veteriner destekli olarak bakıma alınan çiftlikteki büyükbaş havyanlar, Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli tarafından 24 saat boyunca bakım altına alındı. Korkuteli Kaymakamlığı'nın da, hacizli çiftlikte kaderlerine terk edilen büyükbaş hayvanlara yem ve saman desteği verdiği bildirildi.

Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veteriner Özlem Çağırıcı, "Şu an çiftlikte inek ölümleri sona erdi. İnekler sürekli gözetimimiz altında. Ekip olarak 24 saat başındayız" dedi.
Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Kadri Bilici, "Şu an bünyemizde bulunan 8 kişilik inceleme ekibi gerekli incelemeyi yaptı. Gerekli yazışmalar sonucunda çiftlikteki ineklerin durumu konusunda açıklama Antalya Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılacak" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak