Felçli köpeğe tekerlekli sandalye

Bursa'da otomobilin çarpıp kaçtığı felçli köpek, özel olarak yapılan tekerlekli sandalyeyle tekrar hayata döndü.

Felçli köpeğe tekerlekli sandalye
Felçli köpeğe tekerlekli sandalye
GİRİŞ 05.01.2013 10:22 GÜNCELLEME 05.01.2013 10:22

Mustafakemalpaşa ilçesi Bursa caddesinde bir otomobilin altında kalarak ağır yaralanan Garip isimli köpek, İlçedeki Doğa Dostları Derneği'nin ve Belediye barınağı çalışanlarının sayesinde yaşama yeniden tutundu. Yaralı halde bulunan ve hemen hayvan barınağına alınan Garip'in tedavisine başlayan Dernek Başkanı veteriner hekim Eray Ortalık, 10 günlük bir tedavi sürecinin ardından yatalak kalan köpeğin yürüyebilmesi için girişimlere başladı.

İlçedeki sanayi sitesinde demirci ustası olan İbrahim Bakkal ile birlikte tekerli sandalye projesi geliştiren Eray Ortalık tamamlanan sandalyeyi Garip'e taktı.

Yürüyemediği için sürekli yatan ve bu yüzden vücudunda yatak yaraları oluşan Garip, uzun bir süredir ilk kez yürüdü. Tasarlanan sandalyenin henüz tam olarak geliştirilmediğini belirten Ortalık, "Bu sandalyeyi daha ergonomik, köpeğin vücuduna giydirilebilir bir duruma getirip çok sayıda imal etmeyi düşünüyoruz. Biz Garip'i bulduğumuzda ölmek üzereydi. Önümüzde iki seçenek vardı ya bu köpeği uyutacaktık, yada hayata bağlayacaktık. Var olmanın hak olduğunu düşündüğümüz için bu sandalyeyi tasarladık. Garip'i kısa sürede iyileştirip bir yuva sahibi yapacağız" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar