HSYK'dan o hâkime başörtüsü incelemesi

Danıştay 8. Dairesi'nin avukatların başörtüsü ile duruşmaya girebilecekleri yönündeki kararı ardından İstanbul Adliyesi'nde başörtülü avukatı duruşmaya sokmayan hâkim hakkında Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından inceleme başlatıldı.

HSYK'dan o hâkime başörtüsü incelemesi
HSYK'dan o hâkime başörtüsü incelemesi
GİRİŞ 29.04.2013 09:41 GÜNCELLEME 29.04.2013 09:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avukat Elif Dila Kalınlı bir dosyası ile ilgili olarak 18 Nisan 2013 günü İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gitti. Ancak Kalınlı mahkeme hâkimi Hatice Fikret Baysal tarafından kamusal alan duruşma salonuna başörtüsüyle  giremeyeceği yönünde uyarıldı ve salondan dışarı çıkması istenildi. Danıştay 8. Dairesi'nin Avukatlık Meslek Kuralları'nın 20. Maddesine konan bayan avukatların duruşma salonlarında başları açık olacağına dair hükmü 5 Kasım 2012 günü iptal ettiğini hatırlatması üzerine Hâkim Baysal, "Yok öyle bir karar" diye bağırdı, tartışma sonrası da duruşmayı erteledi.

Kalınlı, HSYK'ya iletilmek üzere İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet komisyonu Başkanlığı'na dilekçe vererek "Hâkim, Danıştay kararı bulunmasına rağmen kararı yok sayarak savunma yapmamı engellemiştir" şikayetinde bulundu. Komisyon Başkanlığı da gerekli incelemenin yapılması üzerine dilekçeyi, HSYK Genel Sekreterliği'ne gönderdi. HSYK, Hâkim Baysal hakkında inceleme başlattı.

İnceleme sonucu soruşturmaya geçilip geçilmeyeceğine karar verilecek.

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • teoman oraloglu 10 yıl önce Şikayet Et
    Var öyle bir karar... Oku , öğren. Bu bir nasihattir....
    Cevapla
  • Burak YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a Çok Şükür. İlki 12 Eylül 2010 referandumu olmuş.
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    KEYFİ UYGULAMALAR VE YASA TANIMAMAZLIK .. Sabih Kanadoğlu adlı bir hukukçunun yaşadığı bu ülkede böyle hakimlerin olması nedense hiç tuhaf gelmedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"