Nefret suçu ilk kez TCK'ya giriyor

Demokratikleşme Paketi 'dil'e ayar getiriyoru; 'yobaz, pis, gâvur, kızılbaş' gibi hakaret içeren ifadeler 'nefret suçu' olacak, cezası artakacak.

Nefret suçu ilk kez TCK'ya giriyor
Nefret suçu ilk kez TCK'ya giriyor
GİRİŞ 02.10.2013 07:16 GÜNCELLEME 02.10.2013 07:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Nefret ve yaşam tarzına müdahale gibi suçlar TCK'ya girecek. Din ve ırk gözetilen suçlarda ceza katlanacak.
Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketinde yer alan nefret, ayrımcılık, yaşam tarzına müdahale gibi suçlar ilk kez Türk Ceza Kanunu'na girerken, Türk Ceza Kanunu'na yansıması ve uygulanması aşamasında da ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. Buna göre belirli suçlar, kişinin, dili, ırkı, milliyeti, rengi, cinsiyeti, engelliliği, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini veya mezhebi nedeniyle işlenirse, cezası katlanacak.

'KIZILBAŞ'A CEZA ARTACAK

Aynı kapsamda yine bazı kelimeler nefret ve hakaret kapsamında değerlendirilerek verilen cezalar artırılabilecek. Buna göre, ‘'Zenci, Çingene, Yobaz, Yezid, Ateist, Gavur, Kızılbaş'' gibi hakaret içeren kelimelerin bir şahsa nefret saikiyle kullanılması halinde verilen cezalar artırılabilecek.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a Hacıbektaş'ta yapılan saldırı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'e yönelik düzenlenen saldırılar da nefret suçu kapsamında değerlendirilecek. Kişinin inançlarının engellenmesi durumunda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. TCK ile yaşam tarzına saygı da güvence altına alınacak.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 12
  • Tuvad Nıdya 10 yıl önce Şikayet Et
    gavura,gavur demek,. ateiste,ateist demek yasak..kızılbaşa,kızılbaş demek de yasak halbuki bu onların kendileri için kullandıkları ve kendi icat ettikleri terimlerdir...bu ülkede zenci kelimesi hiç bir zaman hakaret anlamında kullanılmaz,belki övücü anlamda kullanılır...onun yerine hakaret için ''MARSIK ''denir...ABD ve AB den al kanunu,kopyala yapıştır..bu kanunları çıkaranlar çok zeki canım...Tanzimat fermanı gibi..
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    TERÖRİSTE EŞKIYA DEMEK DE GÜNAH SAYILSIN !. Oldu olacak Teröriste kızmak, arzusunu yerine getirmemek, Kaçakçılığını önlemek suç sayılsın !!!
    Cevapla
  • samet elmas 10 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle 2 kelimeye dikkat!!!!. 1) "Zenci" Türkiye'de hakaret içermeyen normal bir tanım şeklidir... "Çekik gözlü arkadaş" -"gözlüklü arkadaş"-"zenci arkadaş" gibi.... 2) Ateist'te herhangi bir dine inancı olmayan kişilere söylenir...Hee "ataist" değilde "dinsiz,pis yobaz" falan deniliyorsa bu tamam hakarettir...Ama ateistlik hakaret değildir..Ateist kişi bile : "ateistim" demekten utanmazken, ben söylediğim için niye ceza alacağım... Listeye "ataist" eklenecekse , "satanist" kelimesi de eklensin madem... 3) Bu ülkede herkesçe bir küfrün kısaltması olarak kullanılan "AMK" lafı bile "yasal izin alarak" gazete ismi olarak bile kullanılıyor. Ve yasalar buna göz yumuyor, hakaret içerek bir kelime olarak saymıyorken, "zenci" lafının hakaret sayılması çok komik olmuş..
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    NEFRET SUÇU SUİSTİMALE ÇOK AÇIK BİR KONU !. Diğer Ülke AJANLARI VE TERÖRİSTLER istedikleri gibi her tür Kamu Kurumlarında istedikleri gibi cirit atabilecekler, işlerine takoz koyduğunda ayrımcılık yaptı diye istediği memuru idareyi şikayet edecekler, yani kimse doğru düzgün görevini yapamayacak gibi, Terörist Kaçak Mallarını geçirmek istediğinde engel olursan bana ayrımcılık yapıldı diye her türlü çirkefi ve terörü estirebilecek, Savcılarda görevini yapan Memurun ensesine binecek, Eşkıyaya hiç birşey yapamayacağına göre !
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 10 yıl önce Şikayet Et
    ATEİSTE ATEİST DENİR ARKADAŞ!. Hepsi neyse de şu ATEİST kelimesinin neden hakaret içerdiğini/içereceğini anlamadım, doğrusu... Adam Ateist ise ona Ateist denilmeyecek mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti