Savcı, Evren ve Şahinkaya için müebbet istedi

12 EYLÜL darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasına devam edildi.

Savcı, Evren ve Şahinkaya için müebbet istedi
Savcı, Evren ve Şahinkaya için müebbet istedi
GİRİŞ 25.10.2013 11:50 GÜNCELLEME 26.10.2013 10:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Selçuk Kocaman Evren ve Şahinkaya hakkında "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istedi. Savcı ayrıca emekli paşaların rütbelerinin sökülmesini de talep etti.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya salona kurulan canlı yayın sistemi ile Evren, Ankara'da GATA'dan Şahinkaya ise İstanbul'daki GATA'dan mahkeme salonuna bağlandı. Evren'in yanında Avukatı Sezin Duygu Tuncer, Şahinkaya'nın yanındaysa Avukat Mithat Burak Başkale hazır bulundu. Sanıkların avukatı Bülent Hayri Acar ise mahkemede yer aldı. Duruşmaya bazı müdahiller ve avukatları, TBMM, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini izafeten Başbakanlık, DİSK, TÖB-DER gibi müdahil tüzel kişilerin avukatları da katıldı.

Duruşmada, mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Selçuk Kocaman, her iki sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa ile teşekkül etmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya cebren teşebbüs etmek" suçundan, Türk Ceza Kanunu'nun 146 ile 80 maddeleri uyarınca "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına" çarptırılmalarını talep etti. Evren ve Şahinkaya'nın son savunmalarını hazırlamaları için duruşma ertelendi. Bir sonraki duruşma 27 Aralık'a ertelendi. 

YORUMLAR 8
  • Eray Yüksel 25 10 yıl önce Şikayet Et
    YUNANİSTAN'DA BİLE;. Yunanistan'da darbeciler yedi yıl ülkeyi yönettikten sonra yargılanıp cezaevinde çürüdüler, orada öldüler. Evren ve Şahinkaya hakkındaki iddialar çok ciddi. Gerçekten suçlu bulunurlarsa ikisinin de yaşlarına bakılmaksızın konması gerekir. Astıkları insanların da yaşlı anne babaları vardı. Yaşlı olmaları bir kurtuluş yolu olmamalı bence.
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 10 yıl önce Şikayet Et
    YA NASİP. Onların ceza alıp rütbelerinin söküldüğünü görmek nasip olur inşallah...
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    EVRENİN verilmiş bir sözü vardı. Gereğini yapacakmı?. Buna da CHP arka çıkmasın mı? Çünkü CHP darbelerin arkasında duruyor. Darbeye teşebbüs edenler bile avukatlığını yapıyor. Seçimle yargıdan kaçırmak istedi. Başaramadılar. Formüllerin arayışındadırlar. Evrene gelince. yargıçların karşısına çıkmaktansa intiharı tercih ederim demişti. İZLEMEYE DEVAM EDELİM.
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    Adalet ölcusu bir sagdan bir soldan oldugu dönemin (sahte) kahramanlari bunlar!. Umarim hak ettikleri cezalari en kisa zamanda alirlar!
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    ADALET İ SAĞLAMAK GÖREVİNİZ. ALIN SİZE ÇÖZÜM Şimdi bunlar hasta yaşlı diyecekler,HAPİS YATIRMAYACAKLAR tüm mal varlığına el konsun darülacezide bakıma alınsın,ki sayın yetkililer adalet bir kısmı yerine gelsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı