Demirel'e 'Acilen sorguya gel' çağrısı

28 Şubat davasında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ''Yaşı ve sağlığı göz önüne alınarak'' acilen duruşmaya çağrılması istendi.

Demirel'e 'Acilen sorguya gel' çağrısı
Demirel'e 'Acilen sorguya gel' çağrısı
GİRİŞ 26.10.2013 06:14 GÜNCELLEME 26.10.2013 06:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara'da devam eden 28 Şubat davasında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, tanık olarak ve ''Acilen'' mahkemeye çağırılması istendi. Sanıklardan emekli Korgeneral Vural Avar'ın Avukatı Ümit Kara, ''Demirel'in, yaşı ve sağlık durumu göz önüne alınarak, sanıkların savunmalarını tamamlamaları beklenmeden dinlenmeli'' dedi.

İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir'in de sanık olduğu 28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanık hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye ve düşürmeye iştirak" suçundan açılan davaya sanıkları savunmaları ile devam ediliyor.

''AİLEME KARŞI SUÇLUYUM''
Sanıklardan dönemin İç Güvenlik Harekat Başkanı İdris Koralp savunmasında ''Ben görev yaptığım dönemde aileme yeterli destek veremediğim için suçlu olabilirim. Ancak devletime karşı suçlu olamam'' dedi ve şunları söyledi:

''MGK irticayı bir tehdit olarak kararlaştırdı, terör kadar tehlikeli olduğunu kabul etti, biz de o tarihten itibaren çalışmaya başladık. MGK'nın gündemini belirleme yetkisi Cumhurbaşkanı aittir o da gündemi belirlerken Başbakan ve Genelkurmay Başkanını dinler. Biz görev verilmeden durumdan vazife çıkarıp, irtica ile tehdidi gündeme almadık''

YORUMLAR 2
  • Halil SİNANOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    SAATLERCE KONUŞUP;HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEMEYİ BAŞARAN BİRİSiYLE KONUŞMAK !. Savcının işi o kadar zor ki ! İddia ediyorum,hiç bir bilgi alamayacak !
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Şu testiyi kırın artık, görünki içinden ne fesatlıklar çıkacak !. Yıllarca milletimizi aldattı bu adam !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi