Operasyondaki derin şüphe ve sorular

Operasyon, savcı ve emniyet müdüründen gizlendi. Gözaltına alınanların isimleri UYAP'a verilmedi. Ankara'daki baskınlara İstanbul polisi gitti. 6 ayda bir yenilenmesi gereken teknik takip için uygun hakim beklendi.

Operasyondaki derin şüphe ve sorular
Operasyondaki derin şüphe ve sorular
GİRİŞ 19.12.2013 06:30 GÜNCELLEME 19.12.2013 16:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul'da işadamları, bürokratlar, üç bakanın oğlu ve bir belediye başkanının da aralarında bulunduğu isimlere yönelik başlatılan operasyondan gözaltılara kadar geçen 1 yıllık sürede ortaya çıkan ayrıntılar organizasyonu gözler önüne serdi. Sızmayı engellemek için her detay planlandı. Soruşturmada adli süreçte yapılması gereken birçok kural çiğnendi. İşte operasyonda dikkat çeken ayrıntılar ve soru işaretleri:

- Böylesine büyük bir soruşturma 1 yıl boyunca İstanbul yargısının en tepesindeki Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'dan gizlendi. Çolakkadı, operasyonu yapıldığı gün öğrendi.

İLK KAPSAMLI SORUŞTURMA

- Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine geldiğinden bu yana kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili hiçbir soruşturmada etkin rol oynamayan Zekeriya Öz'ün, yetkiyi bu soruşturmada eline alması dikkat çekti.

- Soruşturma dosyası ilk başta başka bir savcıya verildi. Ancak soruşturmayı yürüten savcı tayin edildi. Soruşturmanın başına Celal Kara getirildi.

- UYAP'a soruşturmada adı geçen en az bir kişiyle ilgili bilgi girilmesi gerekiyor. Ancak bu soruşturmada hiçe sayıldı.

- Soruşturmanın bu denli gizli yürütülmesi telefon dinleme izinlerinin sahte isimlerle mi alındı sorusunu gündeme getirdi.

- 6 ayda bir dinleme kararları için uygun mahkeme beklendi.

- Operasyon Hüseyin Çapkın'dan da gizlendi.

GİZLİ TOPLANTILAR YAPILDI

- İki gün önce iki şube, otelde gizli toplantılar yaptı.

- Ankara'daki gözaltıları İstanbul polisi yaptı. Oysa önceki soruşturmalarda Ankara polisine yazı geçilerek adresler bildiriliyordu.

- Bilgi sızmasını engellemek için sadece üst düzey polis şeflerine yetki verildi. Memurları adreslere bu kişiler yönlendirdi. Müdürlere bilgi verilmedi.

- Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı en önemli dairenin başkanı geçen hafta Organize ve Mali Şubenin bulunduğu binaya niye geldi? Burada operasyon mu planlandı?

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 10
  • Mehmet K. 10 yıl önce Şikayet Et
    Her zamanki Gibi Kenetlenme Zamanı. Bizi bölmek için her yolu deneyeceklerdir. şaşırma ey millet, laf kalabalıklarına aldanma. geçmişte güvendiğin gibi yine kardeşine güvenmeye devam et. başka çaremiz de yok zaten.
    Cevapla
  • burak gültekin 10 yıl önce Şikayet Et
    enteresan. ergenekon ve balyoz davalarını hangi savcılar ve polisler yurutmus acaba??
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Böylece demek oluyorki Operasyonu ABD ve israil yaptırmış....... ....Bizde kalkacağız rüşvet yolsuzluk diye inanacağız!!? geçin bunları? Türkiyemizi ABD ve israile sattırmayız!!!!!!..operasyonun üstüne gidilsin? bakın arkasından nerler çıkacak!!!?...
    Cevapla
  • frank frank 10 yıl önce Şikayet Et
    Bence soruşturma sonuna kadar gitmeli. Ortada bir suç varsa, bu sonuna kadar gitmeli. İktidar bu bana zarar verir deyip soruşturmanın önünü kesmemeli...
    Cevapla
  • ilhan aşkın 10 yıl önce Şikayet Et
    ABD,İSRAİL VE MALİKHANEDEN YAPILAN ERDOĞANI YIPRATMA POLİTİKASI. ülkemizin ciddi bir şekilde, savunma sanayiinden ekonomiye kadar süper hamleleri ve dahası Ab nin yumuşayarak türklere vizesiz geçiş izni verilmesi okyanus ötesini şiddetle öfkelendirmiştir. emin adımlarla ve hızlı bir şekilde hedefine ulaşan ülkemiz ABD,İSRAİL ve amerikadaki malikanede yaşayan üsdadı azamında ülkemizdeki derin kollarınında yardımıyla TAYYİPİN TASFİYESİ ne başlamıştır. önce hakan şükürün ardından kendi ağzıyla 20 vekil daha ardımdan gelebilir açıklamasıyla, tayyibin bilgisi haricinde hükümetin merkezi kanadını çökerterek. büyük bir yıpratma planı başlatılmıştı. gerek yerel yönetimler gerek cumhurb. gerekse genel seçimler arafesinde bu eylem sonucunda büyük bir kaos oluşturularak hükümetin tasfiyesi başlamıştır. bu kronik güç savaşları neticesinde şimdiden borsa 30 milyar dolar kayba uğramıştır. Allah halkımıza metanet versin. bunlar zaten bilinen şeyler. ama niye şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?