Balyoz ve Ergenekonculara büyük şok!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ergenekon ve Balyoz davasında yargılanan tutuklu ve hükümlü askerler ile ailelerinin orduevlerine giriş yasağı uygulanması konusuna açıklık getirdi.

Balyoz ve Ergenekonculara büyük şok!
Balyoz ve Ergenekonculara büyük şok!
GİRİŞ 01.03.2014 15:49 GÜNCELLEME 01.03.2014 16:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yılmaz, kararın Genelkurmay Başkanlığı'nca oluşturulan bir kurul tarafından alındığını, kurulun süreli veya süresiz olarak yasaklama getirebildiğini ifade etti.

Yılmaz, MHP'li Lütfü Türkkan'ın konuya ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, şu bilgileri verdi:

"Orduevleri, askeri gazino ve diğer sosyal tesislerden yararlanma usul ve esasları ile söz konusu tesislere girişin yasaklanmasına ilişkin hususlar TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nin 664. Maddesinin 4.fıkrasında düzenlenmiştir. Bu kapsamda hak sahibi kişiler bu düzenleme kapsamında Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönergesinde yer alan esaslar uyarınca söz konusu tesislerden faydalanmakta, belirlenen esaslara uymayanların tespiti halinde ise personelin tesislere girişi Genelkurmay Başkanlığı'nca oluşturulan bir kurul tarafından süreli veya süresiz olarak yasaklanabilmektedir."

Star'ın haberine göre; Yılmaz, kurul tarafından verilen personelin TSK sosyal tesislerine girişinin yasaklanması kararının personelin kişisel başvurusu halinde yeniden değrelendirildiini kaydetti.

TSK'NIN CEP TELFONU MASRAFI

Yımaz, kamu kurum vekuruşularının giderlerinden tasarruf sağlamak amacıyla alınacak önlemleri belirleyen genelgeye uyulduğunu ifade ederek, haberleşme maliyetinin en aza indirilmeye çalışıldığını ifade etti. Yılmaz, 2008 ile 2013 yılları arasında cep telefonu sayısının 138, telefona ödenen paranın 2013'te 62.652,08 TL olduğunu bildirdi.

YORUMLAR 2
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    Çokmu önemli yani. Hayret bir şey. Adamların orduevlerine girip girmemeleri ülke meselesi oluyor. Onurları varsa onlarda girmesinler. Gireceğiz diye dayatmanın ne anlamı var. Kral gibi yaşamaya alışmışlar. Biraz da milletin içine karışsınlar. Millet nerede yeyip içiyorsa, nerede gezip eğleniyorsa, onlarda oralara gitsin. Esasında orduevleri milleti birbirinden ayırıyor. Kaldırılması, milletin emrine verilmesi lazım.
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar lop lop yedikleri yetmiyormu ? ordu evlerini temelden kaldırın !. Ailecek- akrabaları tanıdıklar sipariş üzerine yer içer birde müslüman hükümete küfür ederlerdi !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti