YSK kritik kararı birazdan açıklayacak!

Yüksek Seçim Kurulu, Ankara'da CHP'nin Yalova'da ise AK Parti'nin seçim sonuçlarına yönelik itirazlarına ilişkin kararı bugün açıklayacak.

YSK kritik kararı birazdan açıklayacak!
YSK kritik kararı birazdan açıklayacak!
GİRİŞ 09.04.2014 15:25 GÜNCELLEME 09.04.2014 17:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ağrı'da Belediye Başkanlığı seçimlerinin 1 Haziran'da yenilenmesi, Kütahya'da ise MHP'nin bu yöndeki talebinin reddedilmesinin ardından, gözler tartışmalı iki diğer şehir, Ankara ve Yalova'ya çevrildi.

BEKLENEN KARA BUGÜN AÇIKLANACAK

Hürriyet'te yer alan habere göre; Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara ve Yalova konusundaki kararını vermesi için son gün yarın. Ancak YSK'nın bugünkü toplantısında Ankara'da CHP'nin, Yalova'da ise Ak Parti'nin seçim sonuçlarına itirazlarını değerlendirmesi ve öğleden sonra kararını açıklaması bekleniyor.

ANKARA İÇİN İPTAL BAŞVURUSU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda seçimler sırasında oyların sayılması, oyların tutanaklara geçirilmesi ve tutanak birleştirme işlemleri sırasında çok sayıda usulsüzlük yapıldığı iddiasını ortaya atan CHP, YSK'ya Ankara Büyükşehir belediyesi başkanlığı seçiminin iptali için resmen başvuruda bulunmuştu.

YALOVA'DAKİ DURUM

Ak Parti ise, Yalova'daki seçimler konusunda YSK'ya iki ayrı başvuruda bulundu. Ak Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal başvuruyu şöyle anlatmıştı; "Biz İl Seçim Kurulu'na tekrar geçersiz oyların 124 sandıkta sayılma talebinde bulunduk. İl Seçim Kurulu bunu reddetti. YSK'ya başvuru gerekçemiz buydu. İl Seçim Kurulu'nun reddettiği talebin tekrar gözden geçirilmesi yani 124 sandıktaki geçersiz oyların açılması talebinden bulunduk. İkinci talebimizde, tam hukuksuzluk denilen 47 civarında seçmen olmaması gereken insanlara seçmen yazdırılmış ve oy attırılmış. Bunun tespitlerini yaptık. Belgelerle bulgularla bunu da olağanüstü itiraz olarak YSK'ya bulunduk."

YAVAŞ: ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDERİM

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, YSK'nın seçimlerin yenilenmesi başvurusuna olumsuz yanıt vermesi halinde, hukuksal mücadelesini sürdüreceğini açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi, oradan da beklediği yanıtı alamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini açıklayan Yavaş, "Her bir oyun peşindeyiz, YSK'nın talebimizi reddetmesi halinde Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" ifadesini kullanmıştı.

YSK KARARLARI ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRÜLEBİLİR Mİ?

Yavaş'ın, "gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne giderim" açıklaması, yeni bir hukuksal tartışmayı da başlattı. CHP'li hukukçular, YSK kararları konusunda, Anayasa Mahkemesi'ne "bireysel başvuru hakkının mümkün olabileceğini" savunurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, böyle bir sürecin hukuksal olarak mümkün olmadığını söyledi.

Bozdağ, "YSK kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi'ne gidilemez. AYM'nin bu konuda takdir hakkı yoktur. Yasa açık kapı bırakmıyor" dedi.

YORUMLAR 2
  • recep gökçe 10 yıl önce Şikayet Et
    yavaşın asabını bozmayın. verin gitsin başkanlığı.AİHM'den falan işi ayarlayıp akpartinin oyunu 1 ile, chpnin oyunu 1,5 ile çarptırıp elinizden almadan iyilikle teslim edin mansur yavaşa.böyüklük sizde kalsın.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    adres yanlıştı.. mansur yavaş, doğrudan pandispanyaya başvursaydı bu işi kazanırdı. bu kadar dolaşmaya da gerek yoktu. orası halleder di bu işi..hata etti .bak şimdi böyle uykusuz geceler, huzursuz günler geçirmek oldu mu şimdi yani.bu yaşta yazık olmadı mı..neyse , bir daha olmaz. 5 yıl sonraki gelecek seçimler için şimdiden işi sağlama almalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu