Başbakan'ın idamlık dediği suçlara gelecek cezalar

Yeni yargı paketinde ilişkin, cinsel saldırıda artık saldırıya uğrayanın beden sağlığı bozuldu mu bozulmadı mı bilirkişi incelemesine gidilmeyecek.

Başbakan'ın idamlık dediği suçlara gelecek cezalar
Başbakan'ın idamlık dediği suçlara gelecek cezalar
GİRİŞ 12.05.2014 14:44 GÜNCELLEME 12.05.2014 15:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çocuklara karşı işlenen bir suçtan dolayı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar 30 yıl yerine 39 yıl, müebbet hapis cezası alanlar 24 yıl yerine 33 yıl ceza infaz kurumunda kalacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün Meclis'e sevk edilmesi beklenen yargı paketi hakkında basına bilgi verdi.

Bozdağ, cinsel tacizin (söz atma) suçunun çocuğa işlenmesi halinde verilecek cezanın alt sınırının 3 aydan 6 aya çıkarıldığını anlattı. Cinsel dokunulmazlığa karşı suçun çocuklara yönelik işlenmesi halinde 4 yıldan 8 yıla kadar hapis verilecek. Suçun yoğun olarak işlenmesi halinde ise 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Suçun vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleşmesi halinde ise 16 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Suçun işlenmesini kolaylaştıran bazı faktörler ağırlaştırıcı sebep olarak kabul edildi. Bunlar, vesayet, kamu görevi, koruyucu aile, kayın hısımlığı, üvey baba, üvey ana, üvey baba, ayrıca yurt ve pansiyon gibi toplu olarak birlikte yaşama zorunluluğu olan yerlerde işlenmesi hali de artırım nedeni kabul edildi. Cinsel suçlardan hapis cezasına mahkum olanlar tıbbi tedavi, mağdurun bulunduğu yere yaklaşmamak, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmamak gibi tedbirlerden bir veya bir kaçına tabi tutulabilecek.

30 YIL YERİNE 39 YIL HAPİS CEZASI

Cinsel saldırı suçundan hapis cezasına mahkum olanların, koşullu salıverilme süreleri, 2/3 oranından 3/4 oranına çıkarıldı. Çocuklara işlenen suçlardan dolayı ağrılaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar 30 yıl yerine 39 yıl, müebbet hapis cezası alanlar 24 yıl yerine 33 yıl ceza infaz kurumlarında kalacaklar.

BEDEN VERUH SAĞLIĞI RAPORU ALINMAYACAK

Adalet Bakanı Bozdağ, cinsel taciz ve cinsel istismarda beden ve ruh sağlığının bozulması halinde cezanın artırılacağına ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.

CİNSEL SUÇLULARA TIBBİ TEDAVİ GELİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni yargı paketine ilişkin, "Cinsel suçlardan hapis cezasına mahkum olanlar, tıbbi tedavi, mağdurun bulunduğu yerde yaşamamak, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren ortamda çalışmamak, çocuklarla ilgili meslek icra etmemek tedbirlerinden bir veya birkaçına tabi tutulacak" dedi.

YORUMLAR 3
  • Murat Bingol 9 yıl önce Şikayet Et
    cok azzzz. bu cezalar yetmez... cooook azzzzzzz
    Cevapla
  • ahmet bircan 9 yıl önce Şikayet Et
    Havanda su dovmeyelim. Bu sapiklara idam cezasi haricinde verilecek hic bir ceza caydirici olmaz ,Insanlar adaleti saglayacak cezayi kendileri vermeye kalkarlar
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAKANIM CEZAYA GEREK YOK !. Bu sapıkları Agop kardeşine teslim et gerine karışma , vallahi bak..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"