Gümrüklerde oy için yeni düzenleme

Cumhurbaşkanı seçimi için gümrük kapılarındaki sandıkta devlet memuru sayısı 1'e indirilirken, siyasi parti temsilcisi sayısı 3'e çıkarıldı.

Gümrüklerde oy için yeni düzenleme
Gümrüklerde oy için yeni düzenleme
GİRİŞ 05.07.2014 20:11 GÜNCELLEME 05.07.2014 22:25

Yüksek Seçim Kurulu'nun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, gümrük kapılarında görev yapacak sandık kurullarındaki üyelerin 1'i devlet memurlarından ya da o çevrede bulunan sandık kurullarında görev verilmesinde sakınca bulunmayan kimselerden, 3'ü ise son milletvekili genel seçiminde Türkiye genelinde en çok oy alan 3 siyasi partinin bildirdikleri isimlerden oluşacak.

Ayrıca, yapılan diğer değişiklikle sandık kurulu başkanları, oy zarfları ve tutanakları içeren torbaları "bir kurul üyesi" yerine "ad çekme ile seçilecek en az iki kurul üyesiyle" birlikte geçici gümrük kapısı seçim kurulu başkanlığına teslim edecek.

Bu arada, YSK kararıyla Aliağa ve İskenderun limanları oy verilecek gümrük kapıları arasından çıkarıldı.

Kararda, bu iki limanın yolcu giriş ve çıkışına hizmet vermeyip, yük limanı olduğunun anlaşılması, Aliağa Limanı için İzmir Limanı ve Adnan Menderes Havalimanı, İskenderun Limanı için de Hatay Havalimanı ve Adana Şakir Paşa Havalimanı gümrük kapılarındaki sandıklarda oy kullanılabilecek olması nedeniyle bu iki limanın listeden çıkarıldığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?