Çözüm Paketi yasalaştı

Çözüm sürecine ilişkin Bakanlar Kurulu'na gerekli kararları almaya yetki veren kanun yasalaştı.

Çözüm Paketi yasalaştı
Çözüm Paketi yasalaştı
GİRİŞ 10.07.2014 18:29 GÜNCELLEME 10.07.2014 18:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Üç gün süren 6 maddelik kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek kanunlaştı. Görüşmelerin son bölümüne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Kanun, çözüm süreci ile ilgili Bakanlar Kurulu’na sınırsız yetkiler verirken, bu yetki çerçevesinde görev verilen asker veya sivil tüm kamu personeline cezai sorumsuzluk getiriyor. MHP, Meclis'teki görüşmelerde düzenlemenin tamamına karşı çıkarken, CHP de 4. maddede düzenlenen 'cezai sorumsuzluk' hükmüne Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle muhalefet etti.

Yeni düzenleme, terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için yürütülen çözüm sürecine ilişkin atılacak adımları yasal yollarla düzenleniyor. Bu kapsamda; terörün bitmesi amacıyla yurt içi ve yurt dışındaki kişi ve kuruluşlarla görüşülecek, silahı bırakan örgüt mensuplarına sosyal ve ekonomik imkânlar sağlanacak.

Terörle mücadele kapsamında hükümet her türlü tedbir ve kararı alabilecek. Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirleyecek. Hükümetin gerekli görmesi halinde, yurt içindeki ve yurt dışındaki terör aktörleri dahil kişi kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog ve benzeri çalışmalara karar verebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    keşke sizde birazcık sevseydiniz memleketinizi. o zaman hiç bir sorun kalmazdı ama yazık ki gittikçe dönülmez bir karanlığa gidiyor
    Cevapla
  • fatih selim 9 yıl önce Şikayet Et
    çözüm süreci ile geri dönenlere. verilecek imkanlar arasında kesinlikle kamu vb. toplumu doğrudan etkileyecek kurum ve kuruluşlarda temizlik işleri dahil görev verilmemeli.çünkü bu insanlar 7/24 zihinleri sapkın ideolojik fikirlerle doldurulmuş, düzen karşıtlığı üzerine yetiştirilmiş,her türlü kanlı eylemi bir hürriyet gereğiymiş gibi benimsemiş tabi caizse patlamamış bomba(yaklaşık 4.000-5.000 adet), bu yerlerde görev verilirse insanlar arasında büyük bir toplumsal çatışmaya yol açabilirler ve asıl bölünme bu noktada başlar. Toplum içinde daha rahat hareket imkanı bulması HDP,CHP,TKP,İŞÇİP vb. gibi vatan hainlerinin desteğini alarak bir iç savaşa gitme olasılığı da çok yüksek ve geri dönülemez bir yıkıma götürülebilir.BU NOKTADA HÜKÜMETİN KILI KIRK YARMASI EN UYGUN İMKANIN NE OLDUĞUNU TESPİT ETMESİ ŞART...ALLAH İÇ VE DIŞ MİHRAKLARIN KANLI PLANLARINI KENDİ ÇEVRESİNE VE ÜLKESİNE ÇEVİRSİN...AMİN...
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    herşey güzel olacak. yanliız bundan sonra mehpe chp li provokatörlere dikkat edilmeli bu süreci sabote etmek için her türlü kılığa girecekler dikkat etmek lazım.bir insan ülkede huzur olmasını niye istemez? çıkarı gidiyor musluğu kesiliyorda ondan türkiye hepsi akılsız bi sizmi akıllısınız mehepeli rantçılar bittiniz siz
    Cevapla
  • süleyman coşkun 9 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş. Çok şey yazacağım ama susuyorum...
    Cevapla
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    araf, ahmet ismail ve sonradan yapılanları onaylayacak diğerleri. cemil bayıkın bugün bir açıklaması var okuyun. 1. apoya özgürlük. 2. özerklik 3. kendilerine de af. Yoksa dağda kalırım diyor. Siz daha neyin derdindesiniz anlamıyorum ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı