Muhalefetin son umudu da yıkıldı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde umduğunu bulamayan muhalefet, Erdoğan'ın başbakanlığı ve AK Parti Genel Başkanlığı'nın düştüğü iddiasında.

Muhalefetin son umudu da yıkıldı
Muhalefetin son umudu da yıkıldı
GİRİŞ 20.08.2014 08:42 GÜNCELLEME 20.08.2014 08:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MHP dün, cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın milletvekilliğinin sona erdirilmesi talebiyle TBMM Başkanlığı'na başvurdu. Birçok hukukçu, muhalefetin iddiasına katılmıyor. Bunlardan biri de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Kaya. 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'na atıfta bulunan Kaya, şunları söyledi:

“Söz konusu kanunda, sürecin nihai olarak, seçilen isme TBMM Genel Kurulu'nda bir tutanak verilmesi ve ant içme töreninin yapılması ile sonuçlanacağı öngörülmüştür. Dolayısıyla sayın Erdoğan'ın siyasi parti üyeliği, milletvekilliği ve başbakanlığı da 28 Ağustos'ta sona erecektir. Diğer taraftan Başbakan Erdoğan, 28 Ağustos'a kadar anayasa ve kanunların cumhurbaşkanına verdiği görev ve yetkileri kullanamaz. Muhalefetin yaklaşımı adil ve makul değildir. Ayrıca 2007'deki anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanı seçimine ilişkin yeni bir yöntem kabul edildi. Önceki uygulamaların emsal gösterilmesi de isabetli olmayacaktır.”

YORUMLAR 2
  • rıdvan türk 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. erdogan bizim gönlümüzün sultanıo bizim bir tanemiz ALLAH ona ve milletine hayırlı ömürler versin amin
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    MHP, neden Türkiyeye bu kadar düşmansın ? Türkiyeye en faydası olan birinin-. millet vekilliğini düşürmekle içinizdeki ateş sönecekmi ? yoch, kıskançlığınızdan biryerinizi belinize kadar yırttınız Erdoğanın arkasında koskoca Türk milleti var isterse Erdoğanı SULTAN yapar ! unutmayın !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti