HSYK seçimi için 'paralel mesai' iddiası

Adliye koridorlarına kamp kuran paralel yapının, Adli ve idari yargıdan Kurul'a seçilecek 10 üyelik için her yolu denediği ifade ediliyor.

HSYK seçimi için 'paralel mesai' iddiası
HSYK seçimi için 'paralel mesai' iddiası
GİRİŞ 24.08.2014 12:44 GÜNCELLEME 24.08.2014 12:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yeni üyelerinin belirleneceği 19 Ekim'deki seçimlere kısa süre kala 'Paralel Yapı' yoğun bir mesaide olduğu ifade ediliyor. Hakim ve savcıların atama kararlarından, disiplin cezalarına kadar geniş bir yelpazede görev yapan HSYK'ya nüfuz etmek için yargıda yapılanan derin örgütün büyük çaba içinde olduğu konuşuluyor. İddialara göre 'Paralel Yapı'nın yargıdaki uzantıları, Adli ve idari yargıdan Kurul'a seçilecek 10 üye için her yolu deniyor. Hakim-savcıları markaja alan, twitter'dan kara propaganda yapan 'abiler'in taktiği tutmazsa B planı hazır: Bağımsız aday formülü.

İşte kulislerde yoğun olarak dillendirilen 'paralel taktikler':  

ADALET BAKANLIĞI'NA ŞİKAYET YAĞIYOR 

YARSAV'la ittifak gündemde. Karşı liste çıkaracak Yargıda Birlik Platformu'nu zayıflatmak için çalışma yürütülüyor. - İttifak başarılı olmazsa 'bağımsız' aday gündeme gelecek. - Bu amaçla oluşturulan listeleri elden ele dolaştıran 'abilerin', çeşitli illerde hakim ve savcılarla ev toplantıları yaptığı konuşuluyor. - Platform listesi için adı geçen hakim ve savcılara yönelik twitter'da kara propaganda başlatıldı. - Baskıdan yılan birçok yargı mensubu Adalet Bakanlığı'na şikayette bulundu. 

HAKİM-SAVCILARA ASANSÖRDE, YEMEKHANEDE BASKI

'Geleceğinizi düşünün bu işin peşini bırakın' 

PARALEL Yapı'ya yönelik operasyonların ardından adliye koridorlarında ilginç tehdit iddiaları da ortaya çıktı.

Yasa dışı dinleme soruşturmasının son dalgasının yapıldığı İzmir’de bazı hakim savcıların, özellikle soruşturmaya dahil olan meslektaşlarına, "Bu işin peşini bırakın. HSYK seçimlerini biz kazanacağız. Geleceğinizi, çocuklarınızın istikbalini düşünün" diye tehditler savurduğu iddia edildi. Paralel yargı mensuplarının, yasa dışı dinleme soruşturmasını yürüten ve nöbetçi mahkemelerde görev yapan meslektaşlarına yemekhanede, asansörde hatta serviste baskı kurduğu öne sürüldü. Paralel yapı üyesi hakim ve savcıların meslektaşlarına, "Bu soruşturmalarda hakim savcı makamında oturanlar yarın sanık sandalyesine oturup hapse girebilir" dedikleri öne sürüldü. 

1,2, 3'üncü daire 'sözde' bağımsız

Paralel Yapı'ya yakın olduğu öne sürülen HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur, ekim ayındaki seçimlerde 'bağımsız' aday olacağını açıklamıştı. 3'üncü Daire Başkanı Ahmet Hamsici ile 2'nci Daire Başkanı Nesibe Özer'le HSYK üyesi Teoman Gökçe'nin de, bağımsız aday olarak seçime girecekleri konuşuluyor. 

KAYNAK: ÇINAR ÖZER - AKŞAM
YORUMLAR 1
  • HASAN SARI 9 yıl önce Şikayet Et
    "YAMUK" MESAİ YA DA TALİMATLARA DA DİKKAT.. paraleldir ne yapsa yeridir. fakat burnuma yamuk kokular da gelmiyor değil. "ne edin edin bu işi halledin, bu iş seçimlerden daha önemli" gibi bazı "yamuk" talimatlar ve mesai varsa neetcez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!