HSYK'dan akıl almaz bir tavır

Paralel yapı soruşturmasını yürüten savcı ile tutuklama kararı veren hakime HSYK’dan inceleme.

HSYK'dan akıl almaz bir tavır
HSYK'dan akıl almaz bir tavır
GİRİŞ 27.08.2014 07:16 GÜNCELLEME 27.08.2014 07:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Savcı Zekeriya Öz hakkındaki şikayetleri aylardır gündemine almayan HSYK, paralel yapıya yönelik soruşturmayı yürüten Savcı İrfan Fidan ve Hakim İslam Çiçek hakkında jet hızıyla inceleme başlattı. 

KARARI ÜÇÜNCÜ DAİRE VERDİ

İnceleme kararını başkanlığını korsan bildirileri ile tanınan Ahmet Hamsici'nin yaptığı HSYK 3. Dairesi verdi. Adalet Bakanı Bozdağ geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, adı paralel yapı ile anılan bazı hakim ve savcılara yönelik şikayetlerin, HSYK 3. Dairesi tarafından gündeme alınmayıp engellendiğini belirtmişti. Paralel hakim ve savcılara ilişkin soruşturmaları öteleyen HSYK 3. Dairesi, Savcı İrfan Fidan hakkında "Sanıkları zamanında hakim huzuruna çıkarmamak" ve "UYAP çalıştığı halde çalışmıyormuş gibi tutanak düzenlemek" iddialarından, "inceleme başlatılması", Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek hakkında da, "Sorguda yabancıları bulundurmak" ve "Zanlılara taraflı davranmak" iddiasıyla "inceleme başlatılması" kararı verdi. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 7
  • Nihat Özbudun 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Tarık Ak kardeşimiz. Kuvvetler ayrılığı prensibini bilmeyen, bilmezden gelen bir guruba ait galiba. Öyle ya, madem hükumettesin her şeye gücün yeter fikrinden gidiyor. Biraz demokrasi dersi çalışırsanız, iktidar olmanın nelere muktedir olduğunu (nelere olamadığını) daha iyi anlarsınız. Kur'anın anayasa olduğu devirlerde bile, hükumdar kararları, şeyhülislam fetvası olmadan yerine getirilemezdi.
    Cevapla
  • tarık ak 9 yıl önce Şikayet Et
    ağla babam ağla... yeter be ağlamayın artık bu nedir ya. hükümet sensin bakan sensin millet size yetkiyi vermiş işinizi yapacağınıza sürekli ağlıyorsunuz. yok efendim şu daire böyle bu daire böyle. ağlayacağına geregini yapsanıza. sağa sola bağıracagınıza icraat yapın. millet görevini yaptı. ne istiyosunuz daha.
    Cevapla
  • Fatih YÜKTAŞIR 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke'de 60 darbesinden sonra yaşananların resmini görüyoruz.. Yaşananlar öğrendiklerimize aykırı geliyor ama, Askeri kaygılarla kurulan bir sistem ancak bu olabilir. Bir kere kuruluşumuza bakalım İttihatçılar ver, incelemek lazım. Çoğu konuda bilgi sahibi olmadan kanaat sahibi olmuşlar. Tabi islam, inanç ve insanlarını da tanımayan idareciler yıllarca memlekette üst kademelerde bulunup aşağıda vatandaşın tepesine basa basa, bir kısmı din düşmanlar demiş, bir kısmı kürt düşmanları demiş vesair devletine düşman olmuş. Bu ceberrut devletin en azından yüz olarak değişimi o çarkın su taşıdığı cenah tarafından kabullenilemiyor. Bir de araya bunlar gibi Paralel sızıp adamlarını yerleştirince olan yine halk ve hak kavramına oluyor. Tam olarak istedikleri zaten bu Adalet kavramına emanet ve emin olma ergine halel getirmek. Ama size şunu söyleyim Al-i Cenab milletim bu hainlerin oyunlarını görecek ve Yunanı denize döktüğü gibi bu köpekleri'de Anavatanları olan okyanus ötesine şutlayacaktır. Rabbim sizin şerlerinizden Evladı Fatih hanı muhafaza etsin.
    Cevapla
  • ismail ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    AKREP GİBİ. Akrep öleceğini anlayınca kendini zehirlermiş bunlar da öyle
    Cevapla
  • NURETTİN ÇETİN 9 yıl önce Şikayet Et
    GÜDÜMLÜ. güdümlü daire
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!