14 üye ''Feyzioğlu gelmesin'' demiş!

Yargıtay Başkanlar Kurulu’nda 14 üyenin “Siyasetle barışalım” diyerek Feyzioğlu’nun konuşmaması yönünde oy kullandığı belirtildi.

14 üye ''Feyzioğlu gelmesin'' demiş!
14 üye ''Feyzioğlu gelmesin'' demiş!
GİRİŞ 03.09.2014 08:06 GÜNCELLEME 03.09.2014 13:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış


Adli Yıl açılış töreni, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşması nedeniyle Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından boykot edilirken, Yargıtay’da konuyla ilgili yapılan toplantıda tarihi tartışmaların yaşandığı ortaya çıktı.

Yargıtay Başkanlar Kurulu’nda 27 daire başkanı, Feyzioğlu’na yapılan konuşma davetinin geri alınmasını reddederken, 14 üyenin, “Siyasetle barışalım, Anayasa Mahkemesi gibi geniş olanaklara kavuşalım” gerekçesiyle Feyzioğlu’nun konuşmaması yönünde oy kullandığı belirtildi.

27 daire başkanından ret oyu
 
Toplantıya katılan başkanlardan 27’si ise, “siyasetle barışalım” önerisini kabul etmedi. Bu başkanlar, Başkanlar Kurulu’nun temmuzdaki toplantısında, Feyzioğlu’nun konuşma yapmasının kararlaştırıldığını anımsatarak bu karardan geri adım atılmasının yargı bağımsızlığına ve Yargıtay’ın itibarına zarar vereceğini savundu. Yapılan oylamada 14’e karşı 27 oyla Feyzioğlu’nun konuşma yapmasına, ancak Yargıtay Başkanı Alkan’ın konuşma süresinden daha az süre verilmesine karar verildi. (Milliyet)

YORUMLAR 7
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    EE,SONUÇ?. Konuştu da ne oldu? Kendiniz çaldınız kendiniz oynadınız.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Resşimde görüyorumda bu ihtiyarlarların hepsi, eski vesayetçilerden !. Türkiye bunlardan kurtulmalı !
    Cevapla
  • Mert MALATYALI 9 yıl önce Şikayet Et
    gerçek demokrat. İyide o şahıs bir vatandaş olarak değil, yargı üyesi olarak eleştiri değil, muhalefet yapıyor. Siyasette mesafeli olması gereken söz konusu yargı üyesi, CHP genel başkanlığı konusunda adı geçtiğinde öne sürdüğü şartlar yerine gelirse kabul edebileceğini ifade ediyor, sende " adamcağız eleştiri yapmış ne var bunda" diyorsun. Ya sen safsın ya bizleri çok saf sanıyorsun.
    Cevapla
  • Mehmet Sağlam 9 yıl önce Şikayet Et
    Feyzioğlu Siyasi Değilmi. Konuşması baştan aşağı siyasi olan feyzioğlunu neden konuşturdunuz. Onun konuşmasının siyasi olduğunu idrak edemediniz mi yoksa sizde ayni siyasi görüştenmisiniz.
    Cevapla
  • GERÇEK DEMOKRAT 9 yıl önce Şikayet Et
    FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ. İnsanların fikirlerini özgürce ifade etmesinden daha doğal bir şey yok.Siyasi iktidar kutsal değildir her zaman eleştirilebilmelidir.Bir insanın konuşmasının siyasal iktidara ne zararı olabilir?Siyasetçi zaten siyasete girdiği zaman eleştirilmeyi kabul etmiştir.Siyasal iktidarı eleştirmek için siyasete girmeye gerek yok her insan saygı sınırlarını aşmadıkça konuşabilmelidir.Hem ileri demokrasi diyeceksin hem de insanların fikirlerini ifade etmesine karşı çıkacaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor