Adliyeler seçim meydanları gibi: İşte son durum

12 Ekim'de yapılacak Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üye seçiminde adaylık başvuruları yarın bitiyor.

Adliyeler seçim meydanları gibi: İşte son durum
Adliyeler seçim meydanları gibi: İşte son durum
GİRİŞ 08.09.2014 11:49 GÜNCELLEME 08.09.2014 14:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

HSYK seçimi nedeniyle adliyelerde seçim meydanlarını aratmayan bir hareketlilik yaşanıyor. Grupların yanı sıra bağımsız adaylar adliyeleri gezerek toplantı, yemek ve piknik organizasyonun düzenliyor, hâkim ve savcılardan destek arıyor. Türkiye genelindeki 592 adliyenin neredeyse ziyaretçisiz bir günü geçmiyor.

Hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu, Yarsav- Yargıçlar Sendikası ile paralel yapı yarışta adaylarını belirledi.

Öte yandan mevcut HSYK'dan İbrahim Okur, Nesibe Özer, Teoman Gökçe, Halil Koç üyelik için yeniden aday oldu. Ziya Özcan, Ahmet Karayiğit, Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, ise yüksek yargıç olarak Yargıtay ve Danıştay'dan kendileri seçilerek geldi.

HSYK seçimlerine 40 günden az bir süre kala grupların durumları şöyle;

YARSAV: Seçime ilişkin kampanyasını Doğubayazıt'tan başlatan YARSAV'ın adayları ve üyeleri, adliyeleri dolaşarak bire bir görüşmelerle destek arıyor. YARSAV'ı bu ziyaretleri sırasında en fazla 'cemaatle işbirliği yaptığı iddiası' zorluyor. YARSAV bu iddiayı kesin bir dille yalanlasa da kulislerde konuşulanlar dikkat çekiyor. YARSAV tüm adliyelere seçimlere ilişkin vaatlerinin yer aldığı broşürler de gönderdi.

PARALEL YAPI: "Cemaat listesi" denilmesin diye seçime bağımsız girme karan alan cemaate yakın yargı mensupları adliyelere ziyaretlerini sıklaştırdı. Ziyaretlere cemaate yakın olduğu belirtilen Yargıtay veya HSYK üyeleri de eşlik ediyor.

YARGIDA BİRLİK: Aday listesinde ülkücü ve sosyal demokrat yargı mensuplarının da yer aldığı Yargıda Birlik Platformu da ziyaretlerine başladı. 6 gruba ayrılan platformun adli yargı adayları, 10 Ekim'e kadar adliyeleri gezerek hâkim ve savcılarla görüşecek.

BAĞIMSIZLAR: Herhangi bir grupla işbirliği yapmayarak seçimlere bağımsız girme kararını alan adaylar Türkiye'nin dört bir yanındaki adliyelerde görev yapan arkadaşlarının düzenlediği etkinliklere katılarak yargı mensuplarının desteğini arıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 4
  • pusula 9 yıl önce Şikayet Et
    Halk adina karar verenleri HALK secsin. maden bu yargiclar halk adina millet adina karar veriyor o zaman halk secsin HSYK üyelerini...
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    TUZ KOKMUŞ İSE ETE FAYDASI OLMAZKİ.VAH GÜZEL ÜLKEM VAH.NE GÜNLERE KALDIK.TEK AKILLI YOL HSYK ÜYELERİNİ HALK SEÇMELİ O ZAMAN.. Atalarımız tuz kokmuş ise ete faydası olmaz demişlerya,doğru demişler.HSYK asıl amacı 76 milyonun hakkını korumak,adalet dağıtmak,güçlü,zayıf,zengin,fakir ayrımı yapmadan kimseyi, kimseye ezdirmemek için görev yapan,hakim ve savcıların amiri konumunda,müdahale ile çok önemli davaların seyrini değiştirecek konumdadır. HSYK ülkede birlik,beraberlik için,barış için,ülkenin bütünlüğü için adalet dağıtması 1.önceliği iken bunu bir kenara bırakmış,nasıl kadrolaşırız,nasıl haksızlık yaparız,insanları nasıl sindiririz,davaların seyrini nasıl değiştiriz,haksızı nasıl haklı duruma getiririz düşüncesiyle hareket etmeye başlamıştır.Bu nedenle HSYK yı halk seçmeli.Seçilecek kriterleri ilgililer koysun üyelerini halk seçsin.Halkın seçtiğinede kimsenin itiraz edecek hali kalmaz.tabiki CHP hariç.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    "Biz Yahudiler 20.yüzyılda Ortadoğu'da yıkılmaz denen devleti yıkıp (Osmanlı İmparatorluğu) 2 tane devlet kurduk. (İsrail-Türkiye) !. Onlara (Türkiye) öyle güzel sistem inşa ettik ki, Türkler bize Filistin'i vermeyen Abdülhamit'e en az 200 sene daha söverler!" Cumhuriyet Parelel Yapının Ana Üssüdür !
    Cevapla
  • Münir Kusurlukul 9 yıl önce Şikayet Et
    Vah güzel ülkem vah!. Bu durum doğruysa, ülkemizde hukuk sisteminin ve toplumun temel direklerinden biri olan adaletin bittiğinin resmidir. Asli görevi bireyin hak ve hukukunu teminat altına alarak haksızları cezalandırmak ve toplumsal beraberliğin devamlılığını sürdürmek olan mahkemeler hep birileri tarafından kendi çıkarları için kullanılmaya çalışılırsa güçlüler zayıfları ezmeye, zayıflar da hakkını kendi başına aramaya başlar. İşte o zaman toplum için tehlike çanları çalmaya başlar ve kaos çıkar. Bu iş artık rant kavgasına dönüşmüşse, çıkarın cüppelerinizi, parti kurun, vatandaş da size görev versin. Umuyoruz ki, hukuk adamlığının evrensel gereğini bilen sorumluluk sahibi hakim ve savcılarımız mevcut ve bu kirli oyunlara müsaade etmeden; kendi uyanık vicdanlarıyla hareket edip adaletin tesisini sağlayacaklar ve mahkemelerin hiç kimsenin arka bahçesi olmadığını göstereceklerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!