'Haşhaşiler' davasına ret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, Gülen cemaatine ‘Haşhaşiler” diye hakaret ettiği iddiasıyla açılan 8 ayrı dava reddedildi.

'Haşhaşiler' davasına ret
'Haşhaşiler' davasına ret
GİRİŞ 17.09.2014 10:05 GÜNCELLEME 17.09.2014 20:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bursa’da 8 kişi, Erdoğan’ın, 17 Aralık operasyonu sonrasında Gülen ve cemaati hakkındaki sözlerinden rahatsızlık duyduklarını ifade ederek yargıya başvurdu. Davalılar S.P., A.A., L.Ç., M.M., S.G., B.A., B.V. ve E.B, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, toplumun ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir kesimini, “İnlerine gireceğiz, takiyyeci, kokuşmuş, çürümüş, sinsi virüs, gözü dönmüş gizli örgüt, haşhaşiler, sülük... "olarak yaftaladığını ileri sürdü. Bu camiaya sıkı gönül bağıyla bağlı olduklarını ifade eden davalılar, avukatları aracılığıyla Erdoğan hakkında, biri 6, diğerleri 7’şer bin liralık toplam 8 ayrı manevi tazminat davası açtı. Davacıların avukatı Orhan Tekoğlu, Erdoğan’ın tazminat ödemesi yönünde karar verilmesini talep etti. Davalı avukatı Cemalettin Torun ise, suçun unsurlarının oluşmadığını savundu.

Davacılardan S.P.’nin açtığı ilk davaya 17 Mart’ta karar çıktı. Diğer 7 kişinin davası ise yeni sonuçlandı. Bursa’daki asliye hukuk mahkemeleri, her bir davanın reddine karar verdi. Davacıların kararı temyize götürmesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Karacaoğlan 9 yıl önce Şikayet Et
    münafık kafirden daha tehlikelidir.. kafire en azından mesafeli ve temkinli olup gelebilecek zararı bertaraf edebilirsin.münafık ise sinsidir.bizden gibi görünür,aramıza sızar,soframıza oturur,camimize girer,sırlarımızı öğrenir.ona güvenip de sırtını döndüğün anda seni alçakça sırtından hançerler.biz de yıllarca bu haşhaşileri kendimizden bildik ve onlara güvendik onlar ise ülkenin en değerli sırlarını,istihbarat bilgilerini yabancı ülkelere aktardılar,meşru hükümeti yıkmaya çalıştılar,memur ve öğrenci sınavlarında gerçek hak edenleri eleyip kendi yandaşlarını düşük puan aldıkları ve hak etmedikleri halde kadrolara yerleştirdiler,kendilerinden olmayanları ve haraç vermeyenleri hapislere gönderdiler,hayatlarını karattılar..münafıklıkta tam anlamıyla tavan yaptılar.kafirler için yaşasın cehennem,münafıklar için de yaşasın cehennem.çünkü münafıklar cehennemin en dibinde yanacaklar.
    Cevapla
  • teoman oraloglu 9 yıl önce Şikayet Et
    sıkı gönül bağı. sıkı gönül bağı ile bağlı olmak. Bu kişi yanlışmıdır? doğrumudur ? , dini islam ın emirleri üzeremidir? yoksa dolgun görünümlü, lakin içi boş başak buğday tanesimidir ? Bunlara bakmadan incelemeden sıkı gönül bağı ile bağlanmak , kişiyi islam dairesinin dışına iter ve kişiyi de şirk ehli yapar. Haramları yaparak, amaca ulaşmak haram dır. ve bunun için bir mücadele yapmak tam bir ahmaklık belirtisidir.kişi islam ın dışına çıkar. isterse namaz ehli olsun. Namazlarının kabul olup olmadığıda , kişinin namazını kıldıktan sonra ne iş ile iştigal ettiğine bakması yeterlidir. islam a uygun iş ile uğraşıyorsa, o namaz kabuldür. yok uğraşmıyorsa , o namaz da kabul değildir. (BAK: Halid i Bağdadi hazretleri) . bu tür kişilerin ,Avam ında duyacağı bir şekilde tövbe edilip, tekrar kelimei şehadet getirilmesi gereklidir. yoksa ahirette çok ciddi bir şok yaşıyacağı gibi , ebedi helak olma tehlikesi dahi mevcuttur. benden söylemesi. bu bir nasihattir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek