Yargıtay HSYK üyelerini seçti

Yargıtay'da HSYK seçimi sonuçlandı.

Yargıtay HSYK üyelerini seçti
Yargıtay HSYK üyelerini seçti
GİRİŞ 23.09.2014 12:04 GÜNCELLEME 23.09.2014 12:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yargıtay'da HSYK seçimi sonuçlandı.HSYK'nın yeni asıl üyeleri 20. Daireden Yakup Ata, 7. Daireden Kerim Tosun ve 18. Daireden Mustafa Kemal Özçelik oldu.

Yargıtay'ın yaptığı baskın seçimle üç üyeyi belirlediği üyelerin 2'si paralel yapının güdümünde olup bir diğeri ise sosyal demokrat kimliğiyle ön plana çıkıyor.

KİM NE KADAR OY ALDI?

3 asıl üyenin belirlendiği seçimde 3 yedek üye de belirlendi. Yedek üyeler isimleri ise şöyle: 13. Ceza Dairesi üyesi Salih Sönmez, 8. Hukuk Dairesi üyesi Ali Eryılmaz, 14. Ceza Dairesi üyesi Alp Arslan. 

373 Yargıtay üyesinin katıldığı seçimde 1 boş, 1 geçersiz oy kullanıldı.

Yargıtay’da seçime katılan 13 üyenin isimleri ve aldıkları oylar ise şöyle: 

22. Hukuk Dairesi üyesi Muharrem Akkaya (135)
14. Ceza Dairesi üyesi Alp Arslan (156) 
20. Hukuk Dairesi üyesi Yakup Ata (201)
2. Hukuk Dairesi üyesi Mustafa Ateş (32)
21. Hukuk Dairesi üyesi Bahri Aydoğan (129)
8. Ceza Dairesi üyesi Halit Baysoy (72)
8. Hukuk Dairesi üyesi Ali Eryılmaz (167)
HSYK üyesi Nilgün Hacımahmutoğlu (142)
17. Hukuk Dairesi üyesi Ali Orhan (153)
18. Hukuk Dairesi üyesi Mustafa Kemal Özçelik (193)
13. Ceza Dairesi üyesi Salih Sönmez (175)
6. Ceza Dairesi üyesi Rıza Şahin (149)
7. Ceza Dairesi üyesi Kerim Tosun (196)

Yargıtay Büyük Genel Kurulu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine Yargıtay kontenjanından 3 asıl, 3 yedek üyenin seçimini yaptı.

HSYK'nın Yargıtay kontenjanından gelen 3 asıl 3 yedek üyesinin görev süresi 25 Ekim'de sona eriyor.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu, bugün toplanarak HSYK üyeleri için seçim yaptı. Seçimde, üyeler Muharrem Akkaya, Alp Arslan, Yakup Ata, Mustafa Ateş, Bahri Aydoğan, Halit Baysoy, Ali Eryılmaz, Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Ali Orhan, Mustafa Kemal Özçelik, Salih Sönmez, Rıza Şahin ve Kerim Tosun yarıştı.

Seçim sonucunda, 20. Hukuk Dairesi Üyesi Yakup Ata 201, 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun 196 ve 18. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Kemal Özçelik 193 oy alarak HSYK'nın yeni asıl üyeleri oldu.

Yargıtay 13. Ceza Dairesi Üyesi Salih Sönmez 175, 8. Hukuk Dairesi Üyesi Ali Eryılmaz 167 ve 14. Ceza Dairesi Üyesi Alp Arslan ise 156 oyla HSYK'nın yedek üyeleri olarak seçildi.

YAKUP ATA

Yakup Ata, 1960 yılında Kırşehir'in Kaman ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Ankara ve Artvin Hakim adayı olarak mesleğe başlayan Ata, sırasıyla Develi, Artvin, Düziçi hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu. 18 Ocak 2010'da Yargıtay üyeliğine seçilen Ata, 18. Hukuk Dairesi üyesi olarak görev yapıyor. Ata, evli ve bir çocuk babası.

KERİM TOSUN

Kerim Tosun, 1966'da Fethiye'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tosun, Fethiye hakim adayı olarak mesleğe başladı. Tosun, sırasıyla Baskil, Hozat, Datça Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. 24 Şubat 2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Kerim Tosun, halen Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürüyor. Adalet Akademisi Genel Kurul üyesi olan ve Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Dalında yüksek lisans yapan Tosun, evli ve üç çocuk babası.

MUSTAFA KEMAL ÖZÇELİK

Mustafa Kemal Özçelik, 1968'de İkizdere'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olan Özçelik, Trabzon hakim adayı olarak mesleğe başladı. Özçelik, sırasıyla Hanak, Çemişgezek, Ladik Hakimliği Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı ve Personel Genel Müdürü görevlerinde bulundu. 19 Ekim 2012 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Mustafa Kemal Özçelik, 18. Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürüyor. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Adalet Yönetimi alanında yüksek lisans yapan Özçelik, evli ve üç çocuk babası.

DANIŞTAY'DA SEÇİM

Bu arada, HSYK'nın Danıştay kontenjanından seçilen 2 asıl, 2 yedek üyesinin görev süresi ise 18 Ekim'de bitiyor. Danıştay Büyük Genel Kurulu'nda 29 Eylül Pazartesi günü seçim yapılacak. Seçim için Danıştay üyeleri Taci Bayhan, Gürsel Mekik, Emin Sınmaz, Ziya Özcan, Şaban Işık, Hasan Turgut ve Mustafa Gökçek aday oldu.

YORUMLAR 4
  • Can Tan 9 yıl önce Şikayet Et
    BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ. Bana göre sürpriz olmadı.Böyle olacağı belliydi.Önceden bunu tahmin etmemek bence imkansız.Çünkü ordaki üyelere göre bu ülkede paralel yapı denen birşey yok.Herşeyin farkındalar ve ona göre de davranıyolar.Adalet kavramına yakışır bi seçim oldu, çünkü sonuçta Yargıtay üyeleri demokratik bir seçim yaparak 3 üyeyi çıkardılar.Bence Danıştay Seçimlerinde de sürpriz olmayacak.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    bunun kolayı var.... MİT bu seçilen görevlileri uzun süre takibe alacak,kiminle bağlantılı,kiminle görüşüyor,nereden emir alıyor belgeleyecek..sonra mesklekten direk men ve hapis cezası..bakalım onun bunun kölesi oluorlar mı..amam bunları çok uzun süre takip etmeli,nerede nasıl buluşuyorlar,kimler aracılık ediyor! İlk anda açık vermeyeceklerdir..attığı her adımı,görüştüğü her kişiyi takibe almalı,açıklarını yakalamaşlı,geriye dönük olarak ta soruşturma yapmalı..taa ilkokuluna kadar..
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahsız Adamın Fikrine, Allahsız Cemiyetin Mefkuresine !. Allahsız İdarenin Başarısına ve Allahsız Ordunun Silâhına İnanmıyorum!. Necip Fazıl Kısakürek !
    Cevapla
  • Milli Irade 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlarin adaletine inanmiyorum ve guvenmiyorum!. Bunca kumpas, kanun disi uygulamalardan sonra artik Turkiye kotu bir donemece girmistir. Adalet mekanizmasi cokmeye basladi. Birazdan kendine muhalif olanlari iceri tikacaklar. Olmaz olsun boyle adalet!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak