Ünal: Kazanırlarsa gayrimeşru sayarız

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Yargıtay’ın ardından 12 Ekim’de yapılacak HSYK seçimlerini değerlendirdi

Ünal: Kazanırlarsa gayrimeşru sayarız
Ünal: Kazanırlarsa gayrimeşru sayarız
GİRİŞ 25.09.2014 11:45 GÜNCELLEME 25.09.2014 11:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal “17-25 Aralık Operasyonu’nu yapanlar, HSYK’da birtakım ittifaklarla yargıyı ele geçirmek istiyorlar. Bu seçimleri bir zümre kazanırsa biz de gereğini yaparız. Bu seçimleri gayrimeşru sayarız” dedi.

Demokrasinin şu anda yargı krizi yaşadığını dile getiren Ünal, HSYK’da biz demokratikleşme adımı attık ama birileri orada zümreleşmeye kalkıştı. Devlete operasyon çekmeye kalktılar, açıklamasında bulunurken özetle şunları söyledi: 

"AYAK OYUNLARINA HÜKÜMET İZİN VERMEZ"

17-25 Aralık Operasyonu’nu yapanlar, bugün gözümüzün içine baka baka HSYK’da kendi kontrollerini sağlamak istiyorlar. Bir grubun ya da zümrenin yargıyı ele geçirmek için oluşturduğu bu örgütlü koordinasyon isterse bu seçimleri kazansın, bizim için gayrimeşrudur. Çünkü biz sandıktan milletin oyları ile çıkmış milletin iradesini temsil eden seçilmiş hükümetiz. Milletin iradesi dışında birtakım ayak oyunları ile pazarlıklarla hareket edenlere, milletin temsilcileri olarak hükümet izin veremez.    

"NE GEREKİYORSA YAPARIZ"

"HSYK seçimleri ile ilgili önümüzdeki en büyük tehlike, iradesini nereden aldığı belli olmayan ve amaçları son derece açık olan bir zümrenin HSYK’yı yeniden ele geçirmeye çalışmasıdır. Bu durumda üzerimize düşeni yaparız. Askeri darbelere karşı parlamento bugüne kadar ne yapmışsa, bugün de yargı darbesine karşı gerekeni yapacaktır. Meclis açıldığında bu parlamento üzerine düşeni yapacaktır. Ne gerekiyorsa yaparız.”

YORUMLAR 4
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    HÜKÜMET REFERANDUM YOLUYLA YAPMAK İSTEDİĞİ DÜZENLEME İÇİN İZİN İSTEMELİ. YARGITAYDA DÜZENLEMEYE DAHİL EDİLMELİ...... ama bu sefer hata yapmamalı ve sadece gerçekten yapmak istediği faydalı şeylere odaklanmalı birilerinin suistimaline açık kapı bırakmamaya özen göstermeli...
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    yargının inatlaşması kabul edilemez. yargı nedir, ne işle meşgul olur, halkın geneline kafa tutarcasına eylemde ve söylemde bulunabilirmi. sonrada yargıya herke güvensin, yargı tarafsız desin, diyebilirmi. diyemez tabi. tek bir ideolojinin veya hükümete veya devlete kafa tutan birleşmiş ideolojilerin hakim oluduğu yargı yargı değildir,o yüzdendirki yargı ülkenin en azından tüm ülkenin yargısı değildir diyebiliyoruz.
    Cevapla
  • faran bekke 9 yıl önce Şikayet Et
    olmadı şimdi. CB , BB dahil herkes sandığa saygı derken işimize gelmeyen sandığı saymayız demek de neyin nesi... hukuk tanımazlık, aşırı güven ve kibirlenmek korkarım ki bu davayı zayıflatacaktır... bu kafaları ak partide istemiyoruz. ben ürktüm... ahlaka, insan haklarına aykırı... kim ne yaparsa yapsın hukuk önüne çıkacaktır... ama devlet hukuksuzluk yapamaz... siyasiler de böyle üsturupsuz beyanlar vermemeli.
    Cevapla
  • NAİL ERDOĞAN 9 yıl önce Şikayet Et
    KÖYLÜM ÇOK GÜZEL KONUŞTUNUZ.. ARTIK SÖZ MİLLETİN MAHİR BEY KÖYLÜM HEMŞERİME KOLAYLIKLAR BAŞARILAR TEMENNİ EDERİM. Artık bizi dış güçler persilvanya yönetmiyor.Bu ülkenin yargı mensuplarına da o makam babalarından miras kalmadı.bu ülkeye hizmet edeceklerse halkın iradesine saygı duysunlar dış güçlerin maşası olmasınlar. yargı mensupları içerisindeki paralel yapı temizlenirse o zaman güzel, tarafsız halkın taleplerini karşılayan anayasa yaparız.Yargı kimsenin tekelinde değil. Adaletsiz davrananlara mevlam hz.Ömer adaleti versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu