Hakimlere evde bile paralel markaj!

Paralel yapı HSYK seçimi öncesi hakim ve savcılara tam saha pres yapmaya başladı.

Hakimlere evde bile paralel markaj!
Hakimlere evde bile paralel markaj!
GİRİŞ 28.09.2014 14:07 GÜNCELLEME 28.09.2014 14:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Danıştay'daki 420 civarındaki tetkik hakimini görev yerinde kıskaca alan paralel yapı mensupları, hakimleri evlerinde de rahat bırakmıyor.

HSYK seçimlerine günler kala paralel yapı, destek almak için Danıştay'daki tetkik hakimleri kıskaca aldı. 12 Ekim'deki seçimi hayat memat meselesi gören paralel yapı, HSYK üyeleriyle yargı üzerinde kurduğu vesayetini sürdürmek için her yolu deniyor. Tehdit ve şantaj yoluyla istediğini elde edemeyen yapı, hediye ve ev ziyaretleriyle oylarını arttırmaya çalışıyor.

ÜYELERE MARKAJ

Paralel yapı, HSYK'ya idari yargıdan seçilecek 3 asıl, 2 yedek üyeyi belirlemek için oy kullanacak Danıştay'daki tetkik hakimleri ablukaya aldı. Kendi mensuplarını seçtirmek için çevirmediği oyun kalmayan yapı, şimdi de Danıştay üyelerini devreye soktu.

HEDİYELERLE İKNA ÇABASI

Danıştay'da 420 civarında tetkik hakim var. Bu da 420 oy demek. Tetkik hakimleri tek tek dolaşan paralel üyeler, kendilerine oy vermelerini istiyorlar. Bununla da yetinmeyen üyeler, kıskaca aldıkları hakimleri odalarına çağırarak kalem, kravat, gömlek gibi hediye vererek oy devşirmeye çalışıyor. Paralel yapının Danıştay'daki uzantıları, tetkik hakimlerin evlerine de 'oy' ziyaretinde bulunuyor. Böyle bir durumla ilk kez karşılaşan hakimler ise şaşkın.

YARGIYA AÇIK MÜDAHALE

Tetkik hakimlerin kime oy vereceklerine müdahale eden bazı Yüksek Yargı üyelerinin, HSYK'da oy kullanma hakları yok. Cübbeleriyle siyaseti dizayn etmek isteyen yüksek yargı üyelerinin, kampanya yapması yargıya açık müdahale.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    hakim ve savcılara . yapılan 1200 tl maaş zammı da rüşvet mi acaba , yoksa hediye mi !!!!
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumcu doğru demiş. hediyeler öyle ufak olmaz en az dubai tatili kadar olmalı ki hediye denebilsin..
    Cevapla
  • abdulkadir temirel 9 yıl önce Şikayet Et
    bir kaç parça hediyeyle mi. her devlet kurumunda hsyk gibi seçim gerekiyor galiba. ne güzel rüşvet, pardon hediyeler veriliyor oy için. mesela 1200 tl maaş zammı gibi. kim kravata gömleğe oy verir ki.
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    davet. lutfen bize de gelin.geçmişden bahseder,guzel gunleri yadeder,bir acı kahvemizi içersiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi