AYM'den 4 iptal, iki yürütmeyi durdurma!

Anayasa Mahkemesi CHP’nin başvurusu üzerine 4 iptal, iki yürütmeyi durdurma kararı aldı.

AYM'den 4 iptal, iki yürütmeyi durdurma!
AYM'den 4 iptal, iki yürütmeyi durdurma!
GİRİŞ 02.10.2014 18:25 GÜNCELLEME 02.10.2014 18:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi CHP’nin başvurusu üzerine AYM, torba yasadaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) “Millî güvenlik”, “kamu düzeninin korunması” ve “suç işlenmesinin önlenmesi” gibi nedenlerle ve “gecikmesinde sakıncalı bulunan hallerde” bir internet sitesini 4 saat içinde kapatma yetkisini anayasaya aykırı gördü ve iptal etti.

İptalle TİB başkanının talimatıyla 4 saatte site kapatma ve internet trafik bilgilerini toplama yetkisi yargı kararıyla kaldırılmış oldu. TİB, artık, internete müdahale edemeyecek. Site kapatma ancak yargı kararıyla mümkün olabilecek.

Anayasa Mahkemesi, TİB ile ilgili düzenleme ile mahkeme kararlarının yerine getirilmesine ilişkin maddelerin yürütmesini de durdurdu.

Hükümet’in özelleştirme kararını müteakip devir teslim üzerinden 5 yıl geçtikten sonra daha önce iptal verilmiş olan mahkeme kararları uygulanmayacağı şeklindeki, idari yargı kararlarına uyulmamasına yasal güvence de anayasaya aykırı bulunarak iptal edildi.

YORUMLAR 13
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    ''Emre Baysal'' adlı yorumcu ''Hukuk''tan anlamıyorsan laf salatası yapma. Anayasa mahkemesi kendini aşan kararlar vermekte ve ülke menfaatini hiçe saymakta üstüne yok! Twitter kararınında da ülke menfeaati yerine Twitter'ın(yabancıların) menfaatini korumuştur. Hiç bir vergi vermeyen ve ülkemizde tüzel kişiliği olmayan bir kurum için böyle eşittlk(!) ilkesiyle karar vermiştir. Bütün hukukçular da gülmüştür! Böyle ağlamalı yorumlar yapana kadar bir hukuk bilene sorarsan sana çok güzel anlatır. Anayasada, Anayasa mahkemesi'nin görevleri belirtilmiş (bu haber için söylemiyorum) ama herşeye karışıyor. Hukuk'u çiğniyor! Twitter kararında da olduğu gibi!
    Cevapla
  • Emre Baysal 9 yıl önce Şikayet Et
    işinize gelince mi hukukun üstünlüğünü tanıyorsunuz!. Yorumlara bakıyorumda hemen aym ye sataşılmış ergenekonu balyozu yaparken hukukun üstünlüğünden bahsediyordunuz da şimdi hukuk kötü mü oldu ? Yoksa yargı sizin işinize yarayınca iyi yaramayınca kurallarının tanınmadığı kurum mu oluyor?
    Cevapla
  • mustafa yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    milli güvenlik AYM.yi ilgilendirmiyormuş demek. bu kararıyla AYM. uluslar arası. iletişim stelerinin menfaatini milli güvenliğe tercih ediyor. yazıklar olsun
    Cevapla
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. Cumhuriyet tarihinin bir çok diliminde İYİ GİDEN BİRŞEYLER VARSA bunun engeli olmaya çalışan MÜZMİN _ LEŞ _ MİŞ MUHALİF c h p ve ikinci mesai yerleri a y m var. UNUTMAYALIMKİ SAYIN GÜL den önceki çankayadaki cumhur da a y m den a t a n m ı ş t ı ve döneminde A K P nin sayısız YASA TASARILARINI veto etmişti . onun dönemi de herşeyin sonu olduğu gibi sona erdi::)) . şimdi aziz millet bu zatı caaaanııııı gönülden HAAAAAYIIIIIIRRRRRR larla YAAAADDDDD EDİYOR. hülasa bu gün a y m den HAYIR çeken a y m üyelerininde bir gün görev süreleri bitecek . bakalım O vakit c h p liler ne yaparlar ?. KORKARIM bunlar pensilvanyaya kadar uzarlar oradan feyz alırlar::)) (zaten ROT ayarları bozuldu sağa doğru kaymaya başladılar:)
    Cevapla
  • gezgin bursa 9 yıl önce Şikayet Et
    hukuk devleti. Hukuk Devletinin gereği bu.Gayet normal ve yerinde bir karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...