HSYK seçimlerinin en ilginç sonucu

En yüksek oyu Ergenekon şüphelisi savcı; en düşük oyu Ergenekon davası hakimi aldı.

HSYK seçimlerinin en ilginç sonucu
HSYK seçimlerinin en ilginç sonucu
GİRİŞ 14.10.2014 07:56 GÜNCELLEME 14.10.2014 08:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

HSYK seçim sonuçlarında ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Adli Yargı’da 5836 ile en yüksek oyu alarak HSYK üyesi seçilen Metin Yandırmaz, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığı dönemde, Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli olarak dinlenmişti. 2008 yılında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla hakkında dinleme ve teknik takip kararı alınan Yandırmaz’ın da aralarında bulunduğu 21 yargı mensubu hakkında, 3 ay süreyle kamuya açık yerlerdeki faaliyetleri ve işyerlerinin teknik araçlarla izlenmesine, ses veya görüntü kaydı yapılmasına hükmedilmişti. Soruşturmada Yandırmaz hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Metin Yandırmaz halen Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyor.

BAŞKANLIK DA YAPTI

Seçimlerde, Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Naip Hâkimliği (Mahkeme dışında mahkeme yetkisiyle görevli hâkim) yapan Hüsnü Çalmuk ise 35 oyla en düşük oyu aldı. Mart ayında Kocaeli Hâkimliği’ne atanan Hüsnü Çalmuk’a görev yaptığı ilden 1 oy çıktı. Eski görev yeri İstanbul’dan 6, Ankara’dan ise 9 oy geldi. Ergenekon davasının bir dönem mahkeme başkanlığı da yapan Çalmuk’un bilirkişi seçimlerinde imzası vardı. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • Çetin Ceviz 9 yıl önce Şikayet Et
    simavinin düz mantığına göre. seçilemeyenler genel olarak paralelci oluyor. bu durumda da Allah korumuş bizi dememiz gerekiyor.
    Cevapla
  • Simavi 9 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki. Demek ki seçilenler genel itibariyle Ergenekoncu. Allah sonumuzu hayır etsin!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil