Akademik personele müjdeli haber!

Yükseköğretim Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Akademik personele müjdeli haber!
Akademik personele müjdeli haber!
GİRİŞ 23.10.2014 20:22 GÜNCELLEME 23.10.2014 23:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri ile araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutmanlar, uzmanlar, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacılarına yeni mali haklar getiren Yükseköğretim Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa madde eklenerek, düzenlenen tasarıyla, profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosunda bulunanlara brüt aylık tutarının yüzde 100'ü, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman ve uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacıları kadrosunda bulunanlara ise yüzde 115'i oranında her ay Yükseköğretim Tazminatı ödenecek.

Bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte proje, araştırma, yayınlar ile aldıkları ödüller esas alınarak hesaplanacak olan yıllık akademik teşvik puanları ile orantılı olarak da Akademik Teşvik Ödeneği verilecek
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Zannımca 9 yıl önce Şikayet Et
    karaşahin. ben madenci çocuğuyum hepsini yaşadım bilirim hangi memur işinden atılma riskine, geleceğini görememeye mahkum?
    Cevapla
  • karaşahin 9 yıl önce Şikayet Et
    zannımca. ahmet kalafat ın yorumunda ne zoruna gitti. Hayırlı olsun darısı bize de demesinin nesi yanlış. Sizin için aman vermeyin bunlara mı demiş. Senin memur emeklileri kaç lira ile geçinmeye çalışır, üstüne çocuklarına destek olma derdindedir haberin var mı peki. Daha okuduğunuzu anlamakta sıkıntı çekerken nasıl akademiklik yaparsınız şaşılacak iş.
    Cevapla
  • Zannımca 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın kalafat ve benzer düşünenler.... bir kongreye sempozyuma katılım ücretinden, yurtdışı şartlarından, üniversiteli olmuş fakat bebelikten kurtulamamamış tipteki öğrencilerin tabiri uygunsa altlarını değiştirmekten artisliklerini çekmekten, bir de bunlar yetmezmiş gibi sen doktoranı bitirdin artık hadi sana bay bay diye kıyılan 50 d vesayet maddesinde atanan araştırma görevlilerinden haberiniz var mı acaba!??
    Cevapla
  • ahmet kalafat 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. darısı enflasyona yenilen memur ve emeklilerine
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası