Akademik personel zam tasarısı Genel Kurul'da

TBMM Genel Kurulu'nda, akademik personele zam öngören tasarı görüşülüyor.

Akademik personel zam tasarısı Genel Kurul'da
Akademik personel zam tasarısı Genel Kurul'da
GİRİŞ 04.11.2014 22:07 GÜNCELLEME 04.11.2014 22:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutmanlar, uzmanlar, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacılarına yeni mali haklar getiren Yükseköğretim Personel Kanunu'nda değişiklik yapan tasarı üzerinde, HDP, MHP ve CHP grubu adına milletvekilleri söz aldı.

HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, yükseköğretime talebin her yıl arttığını, 20 yıl önce 76 olan devlet ve vakıf üniversitesi sayısının bugün 196'ya çıktığını belirtti. Aksoy, 1 milyon olan öğrenci sayısının yaklaşık 5 milyona, 40 bin öğretim elemanı sayısının 140 bine ulaştığını kaydetti.

Aksoy, tasarıyla hükümetin öğretim üyelerine yapılacak zammı lütuf gibi sunduğunu, idari ve teknik personelin yok sayıldığını savundu.

Tasarı üzerinde MHP Grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Zühal Topcu, maaş iyileştirmelerinin, açlık ve yoksulluk sınırları göz önünde bulundurulduğunda yetersiz kaldığını savundu. Topcu, "Akademik personel nasıl çalışmalar yapacak, ülkemizi dışarıda nasıl temsil edecek?" diye sordu.

Topcu, yükseköğretim tazminatının, emeklilik keseneğine yansıtılmayarak, emekli maaşlarının artırılmamasının eksiklik olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, tasarının görüşmelerinde YÖK Başkanı'nın yer almamasının eksiklik olduğunu savundu.

Ayaydın, öğretim elemanlarının, bugünün koşullarında komik denilecek, yetersiz özlük haklarının, çalışma şevkini olumsuz etkilediğini belirtti.

Hükümetin, nihayet akademisyenlerin mağduriyetine el atmaya karar verdiğini ifade eden Ayaydın, üniversitelerin, sadece maaş artışlarıyla düzeltilemeyeceğini kaydetti.

Akademik personele yapılan zamların yetersiz olduğunu savunan Ayaydın, yoksulluk sınırının altında bilimsel araştırma yapılamayacağını ifade etti. Ayaydın, "Akademik personel evini mi geçindirecek, kirasını mı ödeyecek, bilime para yatırıp araştırma mı yapacak, kitap mı alacak?" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Mustafa ÖZDEMİR 9 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite personelleri , hakimler savcılar devletin memuru da kamuda ki mühendisler devşirme mi hizmetli ile maaş farkımız kalmadı be yeter yw yazıktır emeğimize ...
    Cevapla
  • 50 D adaletsizliği!!! 9 yıl önce Şikayet Et
    Acilen 50 D sorununa çözüm bekliyoruz. YÖK ve Üniversitelerden umudumuz yok. İnşallah TBMM'de çözülecek bu sorun.50 D'li arkadaşlar lütfen biraz yorum yazın, duyarsız olmayın, biliyorum bir çoğunuzun umudu yok ama ALLAH'tan umut kesilmez, biz elimizden geleni yapalım taktir onun.
    Cevapla
  • yazık... 9 yıl önce Şikayet Et
    onca yıl emeğini ver, bölümünü geliştir, kendini yetiştir doktora bitti hadi güle güle... kime ne ki senin bakman gereken çoluk çocuğundan, eşinden, hasta annenden?!
    Cevapla
  • 50 D KIYIMI!! 9 yıl önce Şikayet Et
    50 d maddesiyle ataması yapılan araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitimlerini tamamladıklarında kadrolarından ilişiklerinin kesilmesi ve ortada bırakılmasına kalıcı çözüm istiyoruz!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar