Balyoz davasında ara karar çıktı

Balyoz davasındaki tüm bilirkişi raporları reddedildi.

Balyoz davasında ara karar çıktı
Balyoz davasında ara karar çıktı
GİRİŞ 05.11.2014 10:54 GÜNCELLEME 05.11.2014 12:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yargılandığı davada mahkeme ara kararını verdi. 

DAVANIN İLK 2 GÜNÜ
Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda 3 gün süren davanın ilk gününde eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tanık olarak dinlenilmiş, davanın dün görülen 2. celsesinde ise sanıklar ve avukatları, tanık beyanlarına ve mahkeme heyeti tarafından oluşturulan dijital delilleri inceleyecek bilirkişi listesine karşı beyan ve taleplerde bulunmuştu. 

YENİDEN BİLİRKİŞİ RAPORU
Taleplerin ve savcı mütalaasının ardından 3. celsede 9 sayfalık 26 maddeden oluşan ara kararını açıklayan mahkeme, ana dava ile bağlantısı olan ancak yargılama usullerinin farklı olması nedeniyle ayrı esas alarak görülmesine devam eden Yargıtay'dan dönen Balyoz Davası'nda sanıklar ve müdafiilerinin dijital verilere ilişkin beyanları da alındıktan sonra her iki dosyanın birlikte bu dosya üzerinden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. 

3 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ HEYETİ
Dijital verilerle ilgili rapor aldırılması için dosyanın 3 kişilik heyete gönderileceğini belirten mahkeme, bilirkişilerin incelemesi gereken ve dosyaya önceden sunulan bilirkişi raporlarının sayısının ve içeriğinin fazlalığı, tarafların sorularını içeren dilekçelerin fazlalığı, akademik görevlerinin yoğunluğu nedeniyle farklı yerlerde görev yapan bilirkişilerin bir araya gelerek tüm belgeler ve suça konu olan dijital delilleri incelemelerinin ve birlikte değerlendirmelerinin güçlüğünü kaydeden mahkeme, davanın ana delili niteliğinde olan dijital delillerin farklı yerlerde görev yapan bilirkişilerce ayrı ayrı yerlere götürülerek incelenmesinin dijital belgelerin güvenliği yönünden risk yaratabileceğini belirtti. Bu nedenle de sanıklar ve müdafiilerinin başka üniversitelerden seçilecek bilirkişilerin de bilirkişi heyetine dahil edilmesine yönelik talepleri reddetti. 

BİLİRKİŞİLERE 2 AY SÜRE
Sanıklar ve müdafiilerine İTÜ tarafından bildirilen öğretim görevlilerinin bilirkişi olarak seçilmesine itirazları olup olmadığını dilekçe ile bildirmeleri için 1 hafta süre veren mahkeme heyeti, Yargıtay'dan dönen Balyoz Davası'ndaki sanıklar ve müdafiilerinin bilirkişi listesine itirazları olup olmadığı yönünde beyanları alındıktan sonra heyetçe bilirkişi listesinin belirlenmesine karar verdi. Bilirkişilere incelenecek dijital verilerin sayısı, talep edilen incelemelerin kapsamlı olması nedeniyle 2 ay süre verilmesine hükmetti. 

YORUMLAR 6
  • vatan 9 yıl önce Şikayet Et
    neymiş efendim , balyoz diye bir şey yokmuş , darbe yokmuş .ne varmış bol bol iftira . Bu komplo teorisinin yazarları bunca insanın vebalinin altından nasıl kalkacaklar bakalım !!!
    Cevapla
  • dummy 9 yıl önce Şikayet Et
    bu şahıslar dün silah arkadaşlarına iftira atılıp müebbet yerken neredeydiler, hiç mi yürekleri sızlamadılar, ifade vermekten kaçtılar durdular, şimdi kalkıp biz herhangi birşeye tanık olmadık diyorlar, işte bu kumpasın adamları bizzat bu paşalar.
    Cevapla
  • barbaros 9 yıl önce Şikayet Et
    her şeyi paralel yapıya yıkılarak balyozu yok saymamalı ve bunlarında en az paralel yapı kadar hada daha tehlikeli olduğunu gözden kaçırmamalıyız.hoş hafızamız çabuk unutuyor darbecileri ve işbirlikçilerini.bunlar hergün tv larda hala milleti tehdit edip duruyorlar,aman dikkat arkadaşlar.bunlar bu puslu havadan hiç bir şey olamamış gibi sıyrılabilirler.
    Cevapla
  • GüvenDoğru 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir zaman,hiçbir ordu mensubunun doğrudan diğer ordu mensubunu zor duruma düşürecek tavrı olmuşmudur?İfadelerin gerektirdiği sorulardan aydınlık elde edilemezmiydi?Darbe ve planlarının her daima hazır olduğunu bebekler bile biliyordu dense,hata edilmiş olur mu?
    Cevapla
  • bekir özeren 9 yıl önce Şikayet Et
    bence hepsi beraat etmelidir. darbe falan yapmaya çalışanlar bunlar değildir. mahalledeki bakkal, kasap, manav işi planlamıştır, ayakkabıcı, nalbur ve berber de onlara katılmışlardır. bunların hepsi masumdur. :J
    Cevapla
  • Fahri DAĞLI 9 yıl önce Şikayet Et
    Darbe teşebbüsü olmadan darbe olmaz.Önce plan proje ardında ortamın sağlanması ve nihayet darben gerçeklenmesi olur. Bundan önceki darbeler hep böyle olmuştur.Tutuklanacaklar,görevlerinden alınacakların listesi darbeden önce hazırlanır. 27 Mayıs ve 12 Eylülde olduğu gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi