İşte paralel yapının resmileşen adı

Devlet artık KCK ile Gülen'i paralel yapı şemsiyesi altında tanımlayacak. Açılımı 'Pensilvanya örgütü' olan PÖ ise yazışmalarda kullanılacak

İşte paralel yapının resmileşen adı
İşte paralel yapının resmileşen adı
GİRİŞ 25.11.2014 08:59 GÜNCELLEME 25.11.2014 09:00
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Devlet, sadece "paralel yapı" olarak anılan Gülen örgütünü değil, terör örgütü PKK'nın çerçeve oluşumu KCK gibi yapılanmaları da "paralel yapı" şemsiyesi altına alıyor. Bu kapsamda milli güvenliği tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten tüm paralel yapılanmalarla mücadele edileceği vurgulanıyor. Zirvenin bu kararı üzerine 'Kırmızı Kitap' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni de yakından ilgilendiren resmi yazışmalarda Gülen örgütü ile ilgili yeni bir tanımlamaya gidildi. Artık kamuoyunda "paralel yapı" olarak bilinen Gülen örgütü için resmi yazışmalarda "PDY/ PÖ" kodu kullanılacak.. Kaynaklar bu kodlamanın açılımını "Paralel Devlet Yapılanması/ Pensilvanya Örgütü" olarak niteledi.

'İÇ VE DIŞ' DENİLDİ

Konuyla ilgili ilk açıklama 10 saat 20 dakika sürerek bir rekora imza atan 30 Ekim 2014 tarihli, tarihin en uzun MGK toplantısının ardından yapıldı. MGK'dan yapılan açıklamada, "paralel devlet yapılanması" tanımının sadece kamuoyunda "paralel yapı" olarak anılan Gülen hareketini değil, "milli güvenliği tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten tüm yapılanmalar ve illegal oluşumlar"ı kapsadığına işaret edilmişti. 

Genelkurmay tarafından kullanıldı

Genelkurmay, geçtiğimiz hafta sonu yaptığı açıklamada kurumun paralel yapılarla en başından mücadele ettiğini vurguladı. Genelkurmay kaynakları, açıklamaya ilişkin yaptıkları değerlendirmede, Genelkurmay'ın paralel yapı açıklamasının terör örgütü PKK başta olmak üzere tüm paralel yapılanmaları hedeflediğini belirtti. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 61
  • Alp KaaN 9 yıl önce Şikayet Et
    abiler numan kurtulmusu neden sevmez??? bundan iki-üc yil önce (yani hükümetin yüzüne gülerken arkadan hancerlemeye basladikleri yillarda) numan kurtulmusa partisini destekleyip zirveye tasiyacaklarini ve onlarla birlikte hareket etmesini teklif ederler.. cünkü kurtulmus tam abilerin istedigi gibi yumusak huylu, gülenin sözünden cikmayacak yapidadir (yani erdogan gibi degildir)... Numan bey de bu teklifi aldigini, ve gülencilerin ak partiyi bitirmeye (daha dogrusu erdogani) yönelik calismalari oldugunu, hatta kendisine teklif geldigini erdogana anlatir.... ve erdogan kurtulmusa tesekkür ettikten sonra bu dostane uyarisindan dolayi partisine davet eder... o gün bugündür abiler kurtulmustan nefret eder
    Cevapla
  • Alp KaaN 9 yıl önce Şikayet Et
    gülenci kardeslerime; bir düsünün sohbetlerde abilerin sözlerini...basbakan veya hükümetin icraatlerinde ne derlerdi? ben söyleyeyim "bunlar bu icraatleri kendilerinden saniyorlar".. bu cevap enaniyetin, bencilligin, cekememezligin ifadesiydi aslinda.. o gün anlamak zordu belki, ama bugün anlasildi ki; gülenden daha fazla öne cikan her isim bitirilmeli.. islam aleminin bir numarasi, türkiyenin bir numarasi gülen olmali..
    Cevapla
  • Alp KaaN 9 yıl önce Şikayet Et
    gülenci kardeslerime bir kac soru daha: lideriniz neden amerikaya (avrupa, afrika degil) sigindi? Davalari ve "hastaligi" bittigi halde neden yillarca dönmedi? yoksa darbe sonrasi mi, dönmeyi düsünüyordu? paralel yapinin ilk darbe (7 subat 2012 mit, basbakan ameliyat durumunda hastanede iken)girisiminden basbakanin cemaate karsi iyi niyetli davranip üstünüze gelmemekle hata mi etti? Basbakani 2011 yilinda dinlemeye calisirken yakayi elevermenize ragmen, basbakanin size olan iyi niyetiyle üzerinize gelmemesi hatamiydi? yani sizin kendisini hirsiz durumuna düsürünceye kadar beklemesi hatamiydi? tüm kötü planlara bizzat sahit olup sabirla sineye ceken basbakan, 17 aralik öncesi (sizin gercekten hain olup olmadiginizi anlamak icin)dershane kapatma söylemlerine girmesi, abilerinizi panikletip planlarini öne cektirmis olabilir mi? ve basbakan bir dershane kapatma aciklamsiyla sizin gercek yüzünüzü ortaya cikarmistir denebilir mi???
    Cevapla
  • Alp KaaN 9 yıl önce Şikayet Et
    gülenci arkadaslardan ricam, ne yaprasaniz yapin.. sistematik olarak site site gezseniz de, günesi balcikla sivayamazsiniz.. icinizdeki hain ve hirsizlari görmediginiz müddetce sözlerinizde samimiyet olmayacaktir.. 40 yillik emeginizi mesru bir hükümeti yikmak ugruna heder eden abilerinizi elestirmediginiz müddetce sözlerinizde samimiyet olmayacaktir.. velevki bu hükümetin hepsi "hirsiz", yahu abilerinize neden sormazsiniz bu insanlar 10 yil dürüsttü nasil bir anda hirsiz oldu diye?? yine abilerinize neden sormazsiniz eski hükümetlerin hirsizliginda ve zulmünde "müsbet" hareket diyordunuz diye???
    Cevapla
  • dede 9 yıl önce Şikayet Et
    cemaatta bozuk insanlar var ama akp de dahada çok yinede fitne fesat çıkarmak iyilik getirmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü