Yayın yasağı koyan hakim konuştu

4 bakanla ilgili yayın yasağı kararı veren Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Yavuz Kökten konuştu.

Yayın yasağı koyan hakim konuştu
Yayın yasağı koyan hakim konuştu
GİRİŞ 28.11.2014 09:08 GÜNCELLEME 28.11.2014 09:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Yavuz Kökten, Hürriyet’e, “Kararımın arkasındayım, ben ifadelerin birebir yazılması yönünde yasak koydum. Oysa yorum, eleştiri yapılabilir; herkes kararı okumadan konuşuyor” dedi.

Hâkim Kökten, özetle şunları söyledi: “Kararım ortada ve açık, neyi yasakladığım neyi yasaklamadığım ortada. Bir kere yorum yasağı yok, eleştiri yasağı koymadım. Komisyonda alınan ifade metinleri birebir yazılıyor şikâyeti yapıldı. Bunun yazılmamasıyla ilgili karar zaten TBMM İçtüzüğü’nde yer almaktadır. Yani birebir ifadelerin yazılmasına yasak var. Yorum ve eleştiri yapılabilir. Onlara bir yasağımız yok.

Verdiğim karardan eminim, sonuna kadar arkasında dururum. Karar zaten açık ama insanlar kararı okumuyorlar. Vay şöyle olmuş, vay böyle olmuş yorumu yapıyorlar. Önemli olan içerik. Ben yanlış bir şey yapmadım. Başvuruyu değerlendirip, inceledim. Yaygara koparıldığı şeklinde değil.”

YORUMLAR 6
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Milletin gözünde mahkum olanların yarın mahşerde vay haline, bu yargılamaları geciktirenler ve saklayanlar mahşerde nasıl saklayacaklar eğer inançları varsa.
    Cevapla
  • hakkaniyet 9 yıl önce Şikayet Et
    12 yıl önce gayrisafi milli hasıla 230 milyar dolardı şimdi ise 800 milyar doların üzerinde aradaki farkın oluşmasını engelleyen birileri vardı bunlar neden yargılanmıyordu adem bey. bankaları hortumlayanlar vardı. birde daha önce ki hükümetler zamanında yasaklar olmadığını söylüyorsun. sana şimdi tam anlamı ile yasak olamayan bir yasağı bile yaygara yaparak yayın yapan basının o zamanlarda bugün ki kadar özgür olmadığını gösteriyor olmasın sakın bu durum.
    Cevapla
  • irfan adiyamanli 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdiye kadar ülkemizde darbe dahi olmak kaydı ile bir çok olumsuzluklar yaşatanlar hiç yargılandımı be arkadaş hiç olmasa şimdi yargılama sürecı var hakim doğru karar vermiş .durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Analizci 9 yıl önce Şikayet Et
    12 yıldır şktşdarda olan parti niye darbecileri yargılamadı sence
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    yatama yargılama yapılsın da yargıya müdahale edilmesin beri yargılama gerçek oluyorsa gerçekten de sen buna guveniyormusun bu yargıya bence bu yargılama haklamak amaçlı yapılıyor ve bundan önceki dönemde bu kadar yolsuzluk olsaydı yer yerinden oynardı ben şimdiye kadar akp döneminden önce ben hiç yayın yasak şu yasak bu yasak görmedim . ve ben inanıyorum kibundan önceki hiç bir devlet yanı bir bakan görülür şeydeyil isminin yolsuzluk veya rüşvetle adı geçmesi ben sana bir şeysöylüyeyim ateş olmayan yerden duman çıkbaz başkan ya.
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    madem kimse bilbediği bir konu hakkın da nasıl eleştiri yapa bilir lütfen bunu da söyler misinniz ak parti emir verdi sende uyguladın neden halktan saklılar yoksa iftira ise yasak koyuyorsunuz badem bakanlar haklı çıksınlar halkın karşısında soruları yanıtlasınlar ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı