Pazar günleri kapalı olacak! Yasa Meclis'te

Alışveriş Merkezleri ve Büyük Mağazalarla ilgili yasa Meclis'e sunuldu.

Pazar günleri kapalı olacak! Yasa Meclis'te
Pazar günleri kapalı olacak! Yasa Meclis'te
GİRİŞ 10.12.2014 00:30 GÜNCELLEME 10.12.2014 03:51
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Büyük mağazaların, haksız rekabet yaratan "maliyetin altında zararına satış" yapması ve süresi belirsiz indirimli satış kampanyası düzenlemesi yasaklanıyor. Çalışma günlerindeSabah saat 10.30'da açılacak olan büyük mağazalar, cumartesi hariç, pazar günü ve resmi tatil günleri tamamen müşteri trafiğine kapalı olacak.

MECLİS'E SUNULDU

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanun Teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Düzenlemeyle kuruluş izni almadan kurulan ve ticari faaliyette bulunan AVM'ler, büyük mağazalar ve zincir mağazalar vali tarafından kapatılabilecek. Bunların işletmecilerine satış alanları itibariyle metrekare başına 10 lira para cezası verilecek. İzin almadan çalışan AVM ve zincir mağazaların faaliyete geçmesi, ancak cezalarını ödeyip gerekli izinleri almasıyla mümkün olacak. Fiilin bir yıl içinde tekrarı halinde her tekrar için iki katı idari para cezası uygulanacak.

MESAİLER BELİRLENDİ

Büyük mağazalar tasfiye, işyeri değişikliği, kız ve yaz mevsim değişimi, bayram ve özel günlerde, seri sonu satışlarda bağlı olduğu odadan indirimli satış izni alacak. Çalışma günlerinde Sabah saat 10.30'da açılacak olan büyük mağazalar cumartesi hariç, pazar günü ve resmi tatil günleri tamamen, diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak.

MESCİT ZORUNLULUĞU

Satış alanı toplamı 2 bin 500 metrekarenin üzerinde olan AVM'lerde gerekli hijyen şartlarına uygun erkek ve bayan tuvaleti, mescit ve çocuk odası gibi mekanlar oluşturulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 69
  • kml 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede herşey niye memurlara göre endeskleniyor çalışanların alışveriş yapmak için pazar gününden başka zamanı yokki nasıl bi mantıktır
    Cevapla
  • MUSTAFA SONER ACAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Artık hafta içi patrondan çarşı izni isteyeceğiz herhalde.
    Cevapla
  • acar 9 yıl önce Şikayet Et
    AVM serbest piyasa ekonomisinde zorlayıcı tedbirlerle kapatılmamalıdır.
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen bu karar çalışanların hoşuna gitmez ; Mescit zorunluluğun a sevindim :) Koskoca media markette namaz kılmam gerekiyordu, bir mescit olmadığını öğrenince üzüntüye kapıldım. Namazımı eda etmek için başka alışveriş merkezine gitmek zorunda kaldım maalesef, etrafta cami de olmayınca namaz ya kaçacak yahut da uluorta çimenlerde kılınacak ...!
    Cevapla
  • ercan 9 yıl önce Şikayet Et
    burda bazı arkadaşlar esnaf çok kazık demiş ben bir mağaza işletmecisi olarak 35 tl ye sattığım elbiseyi avmde 70 tl ye satiyorlar aynı ürünü zara gibi bir mağaza da 250 tl'lik üründe en az kazancı 200 tl'dir kimse bunun farkında değildir ama 50 tl ye sattıgı ürünün maliyeti ne kadardır bide millete %50 indirim diye 200 tl ye satiyor gene adam para kazanıyor ama millet nasıl kazıklandıgını bilmiyor fatih e gidin benim 20 tl ye sattıgım hırkayı 50 tl ye satıyorlar avm de aynı şekilde uyanın biraz uyanık olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi