Haşim Kılıç'ın karar vereceği 4 kritik karar

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı, iç güvenlik paketinden dershanelere kadar kritik kararlar bekliyor.

Haşim Kılıç'ın karar vereceği 4 kritik karar
Haşim Kılıç'ın karar vereceği 4 kritik karar
GİRİŞ 14.01.2015 08:30 GÜNCELLEME 14.01.2015 08:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Haşim Kılıç, 8 yıldan uzun bir süredir yürüttüğü Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığı görevinden 13 Mart'ta yaş haddi sebebiyle emekli oluyor.

Son olarak seçim barajı ile ilgili yetkisizlik, askeri casusluk davasında ise hak ihlali kararı veren mahkemedeki son günlerinde Kılıç'ı kritik davalar bekliyor.

Karar verilmesi beklenen bazı davalar şöyle: 

MİT KANUNU: MİT mensupları veya bazı kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarında başbakanın izni şartını yeniden düzenleyen tasarının iptali için CHP başvuru yapmıştı. Mahkeme, başvuruyu esastan görüşme kararı vermişti.

DERSHANELER: CHP'nin, dershanelerin kapatılmasını da kapsayan kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan ilk başvurusunu reddeden AYM, ikincisini esastan incelemeye karar verdi.

MAKUL ŞÜPHE: CHP, “makul şüphe yasası” olarak bildiği kanunun 8 maddesi için “yürütmeyi durdurma” ve “iptal” başvurusu yapmıştı. 

PASSOLİG:  Uygulamayı AYM'ye, Ankara 16. Tüketici Mahkemesi taşımıştı. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • adnan yakın 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl ki vatandaş, özel işletme açıp ingilizce kursu verebiliyorsa, spor salonu acıp body eğitimi verebiliyorsa, dershaneye niye karısıyorsunuz arkadas, isteyen gönderir, isteyen devletin kurslarına gider, amaaa, amaç başka..
    Cevapla
  • hatca 9 yıl önce Şikayet Et
    chp kanun iptal başvuru partisi olarak adını değiştirsin. maalesef türkiyede muhalefet boşluğu var. HDP bu fırsatı iyi değerlendiremiyor. türkiyenin partisi olsa kürtçülüğü bıraksa ön çok açık ama vizyoner bir liderleri yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!