Paralel yapının inanılmaz oyunu

Paralel yapının sözcülüğünü yapan yargı mensupları Diyarbakır'da hakime kendini dinleme kararını imzalatmışlar

Paralel yapının inanılmaz oyunu
Paralel yapının inanılmaz oyunu
GİRİŞ 28.01.2015 08:22 GÜNCELLEME 28.01.2015 08:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Özgür Cebe'nin haberi

Usulsüz ve yasadışı dinlemelerle ilgili daha önce Diyarbakır'da 3 aylık çalışma yapıp, rapor hazırlayan HSYK müfettişleri, ikinci kez Diyarbakır'a gelerek kayıtları geriye dönük yeniden incelemeye aldı. 2010-2013 arasını kapsayan dinlemelerini mercek altına alan müfettişler, telefonları dinlenen kişiler arasında, polise dinleme kararlarını veren hakimler ile onaylayan savcının da olduğu ortaya çıktı.

Paralelci polislerin, mahkeme başkan ve üyelerinin yanı sıra arama, el koyma, tutuklama, suçüstü halleri ve dinlemelerle ilgili kararları veren Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle yetkili sorgu hâkimliklerini dinledikleri ortaya çıktı. Buna göre, Diyarbakır'daki 1, 2 ve 3 No'lu sorgu hâkimliklerinde görev yapan ve telefon dinlemeleriyle ilgili kararları imzalayan sorgu hakimleri Züriyet Akgül, Rahmi Kurt ve Kenan Şenlik'in de telefonlarının dinlendiği belirlendi.

ÖZEL YETKİLİ SAVCI DA VAR

Güneydoğu'daki tüm KCK soruşturmalarını ve telefon dinleme taleplerine bakan özel yetkili savcı Levent Kaya'nın da dinlendiği belirlendi. Uludere soruşturmasını yürüten savcı Ali Okumuş, faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmaları yürüten savcı Osman Coşkun'un telefonlarının da usulsüz biçimde dinlendiği belirlendi. HSYK müfettişlerinin önümüzdeki günlerde raporu tamamlayacağı bildirildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 8
  • hakaan 9 yıl önce Şikayet Et
    devlete millete bu tür oyunları oynayan,usulsuzluk yapan kişileri tespit edip en agır cezayı vereceksin.
    Cevapla
  • Yordum1 9 yıl önce Şikayet Et
    Cemaat; 1-Sınav sorularını çalır 2-Milletin uçkurunu dikizler sonra da pensilvania firarisine gönderirler o da izler rahatlar 3-Mahalli idarelerde hizmet, himmet geyigiyle bina ve arsa kapatirlar.
    Cevapla
  • recep demirli 9 yıl önce Şikayet Et
    paralelci diyerek şikayetçi olanlara bakıyorum kişisel zaaflarından dolayı bir yere gelememiş kişileri görüyorum. kardeşim bu memleketi akp yönetiyor, aklınızı başınıza alın. zamanında istemeseydi aynen şimdi olduğu gibi geçmişte de paralel maralel dinlemez hallaç pamuğu gibi dağıtırdı.
    Cevapla
  • yakkup 9 yıl önce Şikayet Et
    fetullahın sonu yakındır. israil uşağı cezasını çekecek. israilli ölen çocuğa ağla, mavi marmarada müslümanlar haksız de... ey cemaatçiler, hala görmüyor musunuz bunu... derdi muhammed değil, allah değil... dert başka
    Cevapla
  • hakk 9 yıl önce Şikayet Et
    senin kişiliğini merak ediyorum,seviyenide ALLAHcctan ve PEYGAMBER SAV DEN BAHSEDERKEN KULLANDIĞIN DİLE BAK. DİKKATLİ OLALIM YAZIK
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl sesini çıkartsın herkes insan o zaman ve hala karşı geleni ne yaparlardı kim bilir sicilini bozma sahte deililler İstanbul emniyet müdürü neden bakmamış tlf malum bunlarada dinleniyordu ve insan bu açıkları olur veya düzmece delille hesap dürülür diye şantajler yapılırdı ses çıkarmak kolaysa herşeinden olmayı göze alacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'