17-25 Aralık operasyonunda flaş gelişme

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi bu sabah toplandı ve açığa alınan 17-25 Aralık savcılarına yargılama izni verdi.

17-25 Aralık operasyonunda flaş gelişme
17-25 Aralık operasyonunda flaş gelişme
GİRİŞ 03.03.2015 13:00 GÜNCELLEME 03.03.2015 16:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

HSYK, soruşturma sırasında savcılar hakkında "CMK’ya aykırı dinleme yaptıkları, tapeleri imha etmedikleri", Hakim Süleyman Karaçöl'e ise tüzel kişilerin malvarlıklarına da kuvvetli suç şüphesi olmadan el koyma kararı verdiği için yargılama istedi. 17-25 Aralık Savcısı Celal Kara, Muammer Akkaş haklarındaki iddialardan yargılanacaklar.

HSYK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dosyadaki savcılar ve hakim Karaçöl'ün son savunmalarının alınmasına karar verdiklerini belirtti. Yılmaz, son savunmalar geldikten sonra bu kişiler hakkında disiplin açısından karar vereceklerini söyledi.

HSYK'NIN VERDİĞİ İZİNLERİN KAPSAMI

Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre 17-25 Aralık soruşturmasını başlatan savcılardan Celal Kara hakkında, yeterince araştırma, inceleme yapmadan tüzel kişilerin mal varlığına el koyduğu, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler ve iş adamı Reza Zarraf ile eşi Ebru Gündeş arasındaki konuşmaları kaydettiği ve kayıtları imha etmediği gerekçesiyle kovuşturma izni verildi.

Savcı Muammer Akkaş hakkında da soruşturmanın gizliliğini ihlal, dosyayı yeterince incelemeden karar verme gibi iddialar nedeniyle kovuşturma izni verildi. 25 Aralık soruşturmasında şüphelilerin mal varlıklarına el koyma kararını veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında da kovuşturma izni verildi. Karaçöl soruşturma sonuçlanıncaya kadar geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. 

HSYK'nın bu kişiler hakkındaki kararı mahallindeki en yakın ağır ceza mahkemesine gidecek. Ağır ceza mahkemesi, son soruşturma talep ederse, bu kişiler hakkında iddianame hazırlanacak. Yargılama izni verilenler, birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtayda yargılanacak.

ZEKERİYA ÖZ HAKKINDAKİ İDDİALAR

HSYK 2. Dairesi Başkanı Yılmaz, savcı Zekeriya Öz hakkında "Dubai tatili, Fatih Belediyesiyle ilgili işlemler" gibi iddialar nedeniyle son savunmasını vermesini karara bağladıklarını belirterek, ancak Öz'e bu iki konuyla ilgili kovuşturma izni verilmediğini bildirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) 12 Ekim 2014'teki seçimde hükümete yakın isimlerin çoğunluğu elde etmesinin ardından 3. Daire ilk soruşturma izinlerini 3 Aralık 2014 tarihinde vermişti. Daire, 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten savcılar Celal Kara, Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç hakkında meslekten ihraçları yönündeki müfettiş raporlarını değerlendirerek soruşturma kararı almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • ali ünlüer 9 yıl önce Şikayet Et
    cimaatin bile artık darbe olduğuna inandığı bir dava da hele şükür
    Cevapla
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kalındı
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    delilleri imha suç olmuş..
    Cevapla
  • said 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakkaniyetli yargilarsaniz sorun yok. Bu yargilama AKP nin bitisi olur.Ama kim derki adaletli yargilancaklar diye? kim inanir? tabikki kadir inanir:-)) Her kisin bir bahari vardir... sakin olun...
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    kime sakin olun çekiyosun, artık kimseyi dosyayla,yobazlıkla sakinleştiremessiniz, çünkü bu zulmü durdurup tersine çeviren bütün büyük isimlerin sahibi ALLAH 'tır. gözü ama olana bile acır.
    Cevapla
  • Cesur Fasık 9 yıl önce Şikayet Et
    Suçluyu değil, suçu ortaya çıkaranı yargılamak tam da bize göre bir davranış. Yaşasın yeni Türkiye!
    Cevapla
  • domates 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı torunu gibi bir dahi varken buralarda fazla gezme sonuçta adam dahi her oyunu deşifre etmiş.Sayın dahi bey buradaki CIA mossad oyununu hangi kaynağa göre çözdünüz acaba
    Cevapla
  • osmanlı torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    hangi suçu ortaya çıkarmış CHP İLE CİA,MOSSAD VS ile kol kola türkiyeyi bitirme projeleri yapanlar ne zamandır kahraman oldu.anca senin ve hırıstiyan ve yahudilerin gözünde kehremen olabilirler ama biz türk lerin gözünde vatana ihanet etmiş haindir bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı