Yargıtay Başkanı'ndan 'CHP' açıklaması

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, o iddia hakkında açıklama yaptı.

Yargıtay Başkanı'ndan 'CHP' açıklaması
Yargıtay Başkanı'ndan 'CHP' açıklaması
GİRİŞ 05.03.2015 16:39 GÜNCELLEME 05.03.2015 17:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, CHP'ye kapatma davası açılacağına ilişkin iddialar hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, "Ne kadar doğru bilmiyorum ama o görev başsavcılıkta" diye konuştu.

Cirit, şunları söyledi:

"Burası bir açılış demiştim ben size. Biz böyle bir bilgi sahibi değiliz Nereden bu bilgilendirme oluştu bilmiyorum. Bu bilgilendirme ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyoruz. Doğru da olmayabilir. Onun muhatabı biz değiliz.  Muhatabı tabi ki başsavcımız. Daha fazla yorum yok" 

15 NİSAN'DA TAŞINIYORUZ

Cirit, Yargıtay'ın karşısındaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasına ise 15 Nisan'da taşınacaklarını söyledi.

Cirit, 390 odalı binaya 10 Daire'nin sığabileceğini belirterek, "Bu binaya sekiz daire taşınacak. Şimdilik 16,18, 20 ve 21. Daire ek binada faaliyet gösteriyor. Yeni binaya yeni kurulan sekiz daire de taşınacak. Bu bina gayet iyi durumda ve eşyalarıyla birlikte bize bırakılacak" dedi. 

ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ YAPILACAK

Cirit başka bir soru üzerine de adli yıl açılış törenin yapılacağını söyledi. Ancak, protokolün davetinin yeni yasa ışığında değerlendirileceğini söyledi.  Cirit, törenlerin yasaya değil teamüle göre yapıldığını,siyasilerin katılımı için yeni bir yasal düzenleme daha yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    chpden bir cacık olmaz bu millete 91 yıldır ne hayrı olmuş şimdi olsun ciddiye alan yok vesallam
    Cevapla
  • arif gören 9 yıl önce Şikayet Et
    Asıl "mağdur" rolünü CHP oynuyor. Seçimden ümidi çoktan kestiler ve her türlü koalisyona başvurdular, olmadı. Son çareleri "mağdur" rolü. Ama kimseye yediremezler. Başka kapıya.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    chp kapatılmamalıdır. Millet bunları görüp kemalizm zehrini ibret olarak hatırlasın diye. zaten meczup haledeler. ha varlığı ha yokluğu
    Cevapla
  • Karamanlı-15 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu takdiği ABD li reklam şirketinden aldı galiba KILIÇDARĞLU.Kendi kendilerine gelin guvey oluyorlar.Ataturkun partisinin kapatılmasını canı gonulden arzuluyor Kılıçdaroğlu ve ekibi HARÇ BİTTİ YAPI PAYDOS diyerek siyasetten çekilecek
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    bence de açılmalı hahahaa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'