47 bin öğretmen adayına müjde: Komisyondan geçti

Çocuk yardımı, çeyiz katkısı, 47 bin öğretmen kadrosu gibi düzenlemelerini de içeren "torba kanun teklifi" komisyonda kabul edildi.

47 bin öğretmen adayına müjde: Komisyondan geçti
47 bin öğretmen adayına müjde: Komisyondan geçti
GİRİŞ 19.03.2015 00:05 GÜNCELLEME 19.03.2015 09:01
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Teklife göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas ediliyor.

ATAMALAR 2015 YILI İÇİNDE YAPILACAK

Öğretmen unvanlı kadrolardan 35 bin adedi ile Bakanlığa ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320 adedine, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında yapılan atamaların dışında 31 Aralık 2015 tarihine kadar atama yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 78
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın editör vatandaş rumuzumu değiştirmek istiyorum aynısını başkasıda kulllanıyor.Bana yardımcı olurmusun
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    nisan da atama bekliyoruz!!!
    Cevapla
  • talha 9 yıl önce Şikayet Et
    bu öğretmenler işi biliyor ha ağlaya ağlaya kadroyu alıyorlar öğretmenler kadar alımı fazla olan bir meslek grubu varmı ama hala atanamayan öğretmenler bıktık iyice tek üniversite okuyan emek veren sizsiniz demi sizde daha yüksek puanlarla üniversiteye yerleşen ve iş bekleyen o kadar çok insan varki onlar gururlarından ağlamıyorlar sizlere yazıklar olsun
    Cevapla
  • Feyzullah Bereket 9 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen olarak atanmayı bekleyenler için hayırlı olsun diyorum. Peki sağlıkçıların durumları ne olacak. 10.000 kadro başbakanlık onayında demişti Sayın Bakan. Onlar hâlâ sayıp bakmayı sürdürecekler mi?
    Cevapla
  • mesleğini hakkıyla yapmak isteyen öğretmen 9 yıl önce Şikayet Et
    Milli Eğitim Bakanı formasyon açılmasına engel olamıyoruz diyor. Biz de ona ve tüm yetkililere sorunun çözümünü için tek yolu söylüyoruz: Mülakatsız şartsız mezuniyet tarihine göre atama yapın o zaman bakın 1 tane bile formasyon diye yırtınan oluyor mu? Sorun 1-2 yıl içinde otomatik olarak çözülür bu şekilde herkes sırasını beklesin ;)
    Cevapla
  • Murat K 9 yıl önce Şikayet Et
    Böyle saçma bir teklif mi olur? Hac kurası mı çekiyorsunuz?Bir öğretmenin liyakatını yeterliliğini mezuniyet tarihi mi belirler? Formasyon kurslarını kapatana kadar öncelikli olarak eğitim fakültelerinin kontenjanı düşürülsün. Eğitim fakültelerinin eğitimi gözden geçirilip gerçekten nitelikli bir hale getirilsin. Anadolu'nun zor şartlarında hiç çalışmamıs, Meb'in işleyiş mantığını bilmeyen üniversite hocalarının yetiştirdiği bizler öğretmen olarak köylere atandığımızda bizlere üniversite de gösterilenle gerçeğin kesinlikle örtüşmediğini görüyoruz. Adeta mesleğin ilk yılları öğremenlik mesleğini yeniden öğrenmekle geçiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!