'Diktatörlük kelimesini üzerine alması üzücü'

Twitter'dan Erdoğan'a aleni bir şekilde hakaretler sıralayan Zekeriya Öz, mahkemeye verdiği savunmada hayrete düşürdü.

'Diktatörlük kelimesini üzerine alması üzücü'
'Diktatörlük kelimesini üzerine alması üzücü'
GİRİŞ 24.03.2015 08:09 GÜNCELLEME 24.03.2015 08:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde "Hakaret" ve "Tehdit" ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, talimatla ifadesinin alınacağı mahkemeye 8 sayfalık yazılı savunma sundu.

ÖZ VE AVUKATI DURUŞMAYA KATILMADI

Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen ay görülen duruşmada, mahkeme heyeti, Zekeriya Öz'ün ikamet adresinin Üsküdar'da olması nedeniyle ifadesinin alınması için İstanbul Anadolu Adliyesi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar vererek duruşmayı ertelemişti. Talimat duruşmasının bugün yapıldığı Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Zekeriya Öz ve avukatı katılmadı.

“KAMUSAL TARTIŞMALARA KATKI NİTELİĞİNDE ELEŞTİRİ"

Zekeriya Öz, twitter mesajları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetçi olduğunu belirterek, iddianamede suç unsuru olarak yazılan cümlelerin şikayetçi Erdoğan'a yönelik söylendiğinin nasıl anlaşıldığına ilişkin bir açıklama yapılmadığını ifade etti.

Şikayete konu yazılarda hakaret ve tehdit unsuru olmadığını savunan Zekeriya Öz, “Hiçkimse hedef gösterilerek hakaret ve tehdit edilmemiştir. Paylaşımlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde, başta ülkemizi ve tüm dünyayı ilgilendiren siyasi ve sosyal konularda var olan sorunlarla ilgili güncel ve devam eden kamusal tartışmalara katkı niteliğinde eleştiri oldukları görülecektir. Hatta twitter hesabımda da hakaret ve kötü sözün kullanılmamasına ilişkin uyarılarım yer almaktadır. Şikayete konu edilen hiçbir yazımda kişi adı zikredilmemiştir" dedi.

“MUHATABI OLARAK ÜZERİNE ALINMASI ÜZÜCÜDÜR"

İddianamede, "tehdit sözleri" olarak yer alan cümlelerin yer almadığını vurgulayan Öz, “Tehdit olarak nitelenen cümle tarihsel bir gerçekliği ifade etmektedir. Şikayetçiye yönelik saldırı yapılacağından, böyle bir saldırının tarafımca yapılacağından bahsedilmemiştir. Tehdit isnadına konu eylemin tarafımca gerçekleştirilme imkan ve ihtimali hiç yoktur. Kendisinin isminin zikredilmemesi ve ima bile edilmemesine rağmen, 'Diktatörlük' kelimesinin muhatabı olarak kendisini kabul ederek üzerine alması üzücüdür" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 10
  • maremer 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşler! Hakk!ın gözüyle bakanlar sayın paraleller. "bu doğru bir sözdür onunla batıl murat edilmektedir" sözünün muhatapları dindarlık kisvesi altında kindarlığa devam edin. ama bilin ki bu ümmetin feraseti tahmininizin çok ötesinde.
    Cevapla
  • AYHAN KORKMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    ÖZ'de haklıdır RTE'nin mantığıyla; RTE meydanlarda "400 milletvekili istiyorum" diyor ve arkasından mantığa bürünerek "parti ismi vermedim" (Demirel siyaseti ) diyorsa ÖZ2ün de bu açıklamasına birşey söylememesi lazım. HAKK'ın gözüyle bakılacak olursa İKİSİ DE yanlıştır. Hakk, Adalet birgün gelecek herkese gerekecek.
    Cevapla
  • İyi Uykular Türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçen senelerde iyi olan herkes şimdi paralel maralel. Bence paralel falan hikaye aslolan çıkar. Çıkarı bitende CB'nın hayatından çıkar.
    Cevapla
  • Rte nin bir zamanlar sağ koluydu 9 yıl önce Şikayet Et
    Okuyorum gülüyorum.Zekeriyaya övgüler düzen rte idi.Makam arabasını verende oydu.Yürekli savcı diyordu.O kadar suçsuz askeri içerde öldürtürken darbecileri içeri attırdık diyordu.Ne olduda zek kötü Rte iyi oldu.İkisi de aynı gözümde geçmişlerini biliyom yav
    Cevapla
  • Çapanoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne zamana kadar çark edeceksin dur bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı