Arınç ve Gökçek hakkında suç duyurusu

Ankara Barosunca, Bülent Arınç ve Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Arınç ve Gökçek hakkında suç duyurusu
Arınç ve Gökçek hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 28.03.2015 14:32 GÜNCELLEME 28.03.2015 14:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Barodan yapılan yazılı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, Başbakan Bülent Arınç'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yönelik açıklamalarına yer verildiği belirtildi.

Arınç ve Gökçek'in, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) görevi kötüye kullanma suçunu düzenleyen 257'nci maddesi uyarınca cezalandırılmalarının talep edildiği bildirildi.

Ayrıca, Arınç için TCK'nın, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi ile suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçlarını düzenleyen 297'inci ve 281'inci, Gökçek'in ise TCK'nın zimmet suçunu düzenleyen 247'nci maddelerince yargılanması için kamu davası açılmasının istendiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • üsküdarlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Kamalak, diğer partilerden "barajı aşamayacaksınız gelin bize katılın" diye teklif gelebileceğini belirtti ve "Bir davanın haklılığı geçici kalabalıkların çokluğuyla değil, ancak ilahi iradeye uygunluğu ile ölçülebilir" görüşünü dile getirdi.
    Cevapla
  • Cebel 9 yıl önce Şikayet Et
    Ankara Barosu Çalışıyor:D
    Cevapla
  • FAHRİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne biçim BARO. Savcılık zaten incelemesini yapıyor. Suç var mı yok mu halen belli değil. Sayın GÖKÇEK kanunsuz bir işlem yapmamış ki? Neden suçlu olsun? Sayın ARINÇ da yapılan işlemlerin kanuna aykırı olduğuna kanaati hasıl olmamış ki açığa vursun? Sanki baro da hukuk dışı işler yapmamış mı? Başörtülülere az mı çektirdiler? Bir de çektirenleri hakkında suç duyurusunda bulunsun bakalım.
    Cevapla
  • halit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlığın koruma zırhına bürünerek bu olayı da sümen altı ederler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı