Cemaatin 'Sakıncalı hakimi'nden Balyoz açıklaması

Balyoz davasında, tahliye yönündeki muhalefet şerhleriyle tanınan Hakim Şeref Akçay, son kararı değerlendirdi

Cemaatin 'Sakıncalı hakimi'nden Balyoz açıklaması
Cemaatin 'Sakıncalı hakimi'nden Balyoz açıklaması
GİRİŞ 02.04.2015 17:01 GÜNCELLEME 02.04.2015 17:18
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Balyoz davasında komutanların tutuklanmasına karşı çıkan ve bu nedenle hedef tahtasına oturtulan ve paralel yapıyan hizmet eden meslektaşlarının 'Sakıncalı hakim' lakabı taktıkları' Şeref Akçay, yeniden görülen davadan beraat kararı çıkması üzerine sessizliğini bozdu.

Akçay, komutanların beraat etmesinin sevindirici olduğunu belirterek  “Ben yargılanan şahısların kişiliklerini, konumlarını, sıfatlarını, unvanlarını hiçbir zaman dikkate almadım. Kim olursa olsun adil yargılanmaları gerektiğini söyledim” dedi.

Akçay, geçmişte yaşadıklarını ise “Onları tarih yargılayacak” sözleriyle değerlendirdi.

Hakim Akçay, Balyoz davasında komutanların tahliyesi yönünde “hukuk dersi” niteliğindeki muhalefet şerhleriyle tanındı. Akçay, tutukluluk kararı verilmesine devamlı itiraz ederek hukukun gereğinin yapılmasını isteyince hedef haline geldi.

Beşiktaş’ta özel görevli hakim ve savcıların bulunduğu adliyeden emekliliğini isteyerek ayrılmak zorunda kaldı. Şeref Akçay, 5 yılın ardından yeniden görülen davada tüm askerler için beraat kararı verilmesine Türkiye ve hukuk adına mutluluk duyduğunu söyledi.

ADİL YARGILANINCA KARARA SAYGI DUYULUR

“5 yıl önce bunun böyle olması gerektiğini söylüyordum. Adaletin geç de olsa tecelli etmesi, insana mutluluk veriyor” diyen Akçay, “Ben yargılanan şahısların kişiliklerini, konumlarını, sıfatlarını, unvanlarını hiçbir zaman dikkate almadım. Kim olursa olsun adil yargılanmaları gerektiğini söyledim” diye konuştu.

Akçay, “Adil yargılanma olduğu zaman verilen karara herkesin saygı duyması gerekir. Daha önceki yargılamaların adil olmadığı Anayasa Mahkemesi tarafından da tescillendi. Bugünkü aşamaya gelmiş olması güzel. Hukuk adına sevindim. Tabii insanların özgürlüğüne kavuşması, suçsuz olduklarının anlaşılması da ayrıca sevindirici. Hayırlı uğurlu olsun diyorum Türkiye adına, hukuk adına” dedi.

Akçay’a Beşiktaş Adliyesi’nde yaşadıklarını sorduğumuzda ise “Yaşadığım olayları tarih yargılayacak” yanıtını verdi.

MESLEKTAŞLARI SELAMI KESTİ

Akçay, Özel Görevli İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyordu. Verdiği muhalefet şerhlerinden sonra aynı mahkemede görev yaptığı meslektaşları dahi kendisine selam vermeyi kesti. 

Ancak, onun itiraz ettiği nokta deliller değerlendirilmeden keyfi tutuklama yapılmasıydı. Akçay muhalefet şerhlerinden birinde adil yargılanma hakkına ilişkin şunları belirtmişti: “Şüpheli kim olursa olsun, hangi dilden, hangi dinden, hangi siyasi görüşten, hangi ırktan olursa olsun bağımsız, tarafsız, adil ve insan vicdanına uygun bir şekilde soruşturulması ve yargılanması gerekir. Bu, insanın doğal hakkıdır.”

Aydınlık Gazetesi

YORUMLAR 19
  • cihan 9 yıl önce Şikayet Et
    Şoyle bir ortamda haberin kaynağını hiç tasvip etmiyorum
    Cevapla
  • bir vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    28 şubatçıların hala içeride yatırdığı mazlumların ahını da ALLAH alacak elbette. DAHA HALA İSKİLİPLİ ATIF HOCA İLE ERZURUMLU ŞALCI BACI VE BİNLERCE MAZLUMUN İNTİKAMI ALINMADI. EN İYİ İNTİKAM ALAN ALLAHTIR. Ağlama duvarı önünde yahudilerle birlikte durup, Türk ordusu içinde görev yapan askerlerin başörtülü müslüman annelerini kapıda geri çevirenleri ALLAH kahru perişan eylesin.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    balyoz yok deyip afla onları salıverenler yarın balyoz kafanıza inince ağlamak yok tamam mı ?
    Cevapla
  • ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah size akil versin paralelle kafayi yiyenler.
    Cevapla
  • ersin 9 yıl önce Şikayet Et
    Balyoz madem kumpastı niye cumhurbaşkanı savcısı oldu zamanında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular