'Aklını ve vicdanını başkasına kiralayanlar...'

Anayasa Mahkemesi'nin 53. kuruluş yıl dönümü töreninde konuşan AYM Başkanı önemli açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 27.04.2015 10:53 GÜNCELLEME 27.04.2015 11:53
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı Anayasa Mahkemesi'nin 53. kuruluş yıl dönümü töreninde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, sert açıklamalar yaptı.

HUKUK DEVLETİNİN SONU OLUR

- Bağımsız bir yargıya sahip olmamız kaçınılmaz bir gerekliliktir. Yargının siyasallaşması hukuk devletinin sonu olur, siyasetin yargısallaşması ise demokrasinin sonu olur. Anayasa Mahkemesi'nin varlık nedeni anayasal adaleti gerçekleştirmektedir.

AKLINI VE VİCDANINI BAŞKALARINA KİRALAYANLAR...

Fikri ve vicdanı hür olmayandan hakim olmaz. Aklını ve vicdanını başkalarına kiralayan veya iradesine ipotek konmasına izin veren kişiden hakim olmaz. Hukuk devletinde, uzaktan kumandalı yargı da yargıç da düşünülemez.

- Demokratik toplumlarda yargıya düşen görev, topluma ve siyasete nizam vermek değil, hukuk kurallarını adalet süzgecinden geçirerek uygulamak, bu suretle uyuşmazlıkları çözmektir. Ancak bu durumda yargı ve yargıç, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olabilir.

YENİ ANAYASA...

- Yeni Anayasa kaçınılmaz bir zorunluluktur. Kopyala yapıştır yöntemiyle Anayasa yapmak yanlıştır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Aklınızı cemaate girerken dışarıda mı bıraktınız? Zira abileriniz biz sizin yerinize düşünürüz siz sadece itaat edin diye hep telkin ederler biliriz. Yetkisiz mahkemenin aldığı kararı android gibi savunmanız da bundandır sanırım.
    Cevapla
  • drsdr 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu yorumların içinde hala tahliye kararı alan mahkemeyi savunanlar var uyanın artık bu kararı verenlere herşey denebilir ancak t.c. mahkemesi denemez
    Cevapla
  • hakyolcusu 8 yıl önce Şikayet Et
    belki kendinden bahsediyor olabilir
    Cevapla
  • Sanki 8 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bana paralele değil de hükümete laf çakmış gibi geldi
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    hakimlerin hocanın kararını uyguladıklarına somut delil yok. ama ortada aldıkları bir karar var..aym başkanının asıl görmesi gereken türk hukuk tarihinde bir mahkemenin aldığı kararın uygulanmaması olmalı.hukuk hem herkese hemde en önce aym başkanınada lazım.tamam seni akparti atadı ama artık adaletn başındasın kadı hızır gibi önüne Sultan Fatih gelse hükmü uygulamalı "elin kesilecek sultanım diyebilmelisin şeriat ve adalet bunu gerektirir
    Cevapla
  • Boş konuşma Apo 8 yıl önce Şikayet Et
    Apo her tarafından vıcık vıcık paralellik akıyor. Sen de biliyorsun ki skandal kararı alan hakimler hem yetkilerini aştı hem de kanunu çiğnedi. Boşuna çırpınma. Hoş beyniniz efsunlanmış ne söylesek duvara konuşma gibi ama her neyse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...