Danıştay'dan ortaöğretimde başörtüsü kararı

Danıştay 8. Dairesi, ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren yönetmelik hükmünün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Danıştay'dan ortaöğretimde başörtüsü kararı
Danıştay'dan ortaöğretimde başörtüsü kararı
GİRİŞ 29.04.2015 12:58 GÜNCELLEME 29.04.2015 18:38
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Danıştay 8. Dairesi, ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin ilgili hükmünün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANI BİR VELİ DAVA AÇTI

Çocuğu ortaöğretimde okuyan bir öğrenci velisi, ortaöğretimde başörtüsünü serbest bırakan, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin birinci maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Dava dilekçesinde, yönetmeliğin birinci maddesinin, Türk milli eğitiminin gereklerine ve laik eğitim sistemine aykırı olduğu iddia edildi.

AYKIRILIK TAŞIMIYOR

Davalı Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığının savunmalarında özetle, Anayasa'nın "din ve vicdan hürriyeti"ni düzenleyen 24 ve "eğitim ve öğrenim hakkı"nı düzenleyen 42. maddeleri ile uluslararası sözleşmelere aykırılık taşımayan dava konusu düzenlemenin hukuka uygun olduğu ileri sürüldü.

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 8. Dairesi, düzenlemenin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Dairenin kararında, İdari Yargılama Usulü Kanunu'na göre, idari işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç veya olanaksız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması koşullarının birlikte gerçekleşmesi durumunda yürütmenin durdurulmasına karar verileceği kuralının yer aldığı hatırlatıldı.

Kararda, davada bu koşulların birlikte gerçekleşmediği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verildiği bildirildi.

Danıştay 8. Dairesi, davayla ilgili esas incelemesini daha sonra yapacak.

YORUMLAR 41
  • abdlhalik 8 yıl önce Şikayet Et
    Kadinin kapanmasi farzdir Sehvet olsun olmasin
    Cevapla
  • KEMAL 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşim, sana allahın emri olan "başınızı... kapatın" emrine karşı çıkıyorsun, birde ben öldüğüm zaman beni camiye götürüp imamı meşgul etmeyin, hatta beni islami kurallar altına Müslüman mezarlığına gömmeyin" diye vasiyyette bıraktınmı?
    Cevapla
  • OZGE 8 yıl önce Şikayet Et
    insanlar kalp ve kafalarını dinin emirleriyle örtmedikten sonra baş örtüsü taksa ne olur
    Cevapla
  • doğrucu vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Artik birakin başörtüsü ile ugrasmayi .demokrasi ve insan haklarini nasıl ilerletiriz onu düşünün .
    Cevapla
  • Laik 8 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik diye diye geberecek siniz öteki dünyada da firavunlarla haşr olacaksınız. Tövbe edinde bari öteki dünyanızıda yakmayın.
    Cevapla
  • cem_islam 8 yıl önce Şikayet Et
    derp kardeşim sen ALLAHın emrini kabul ediyormusun etmiyormusun mesele o.. mesle tahrik olmak değil ki.. o sadece hikmetlerinden bir tanesi.. kim saç ile tahrik olmuş ki?? sadece baş örtmeklen değil o ALLAHın kadınlara olan imtihanı asıl başdan ziyade dişilik.. ama siz sanırım çekici bir bayandan tahrik olmayabilrşisniz.. herkesde illa sokata saldırışa geçtiği yok.. bir taraflı ve sadece eleştirmek için de yüzeysel ve genelleyerek bakmazsanız bunun farkına varırsınız.. biz müslüman olarak ALLAHın emirlerine uymaklan mükellefiz ister aklımıza yatsın ister yatmasın.. biz haşa ALLAHdan daha mı iyi bileceğiz??
    Cevapla
  • Derp 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslında sizin gibi at gözlüklü insanlar dolduracak cehennemi. Gerçek insani özelliklere sahip, bi kızın saçının telini görerek tahrik olmayan, insan görünümlü hayvan olmayan gerçek insanlar cenneti dolduracaklar dini inancı farketmeden. Sizin gibi insanlar ne kadar uğraşsanızda çırpınsanızda cennete alınmayacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı