AYM'den bir iptal daha

Anayasa Mahkemesi, müdürlerin vali tarafından atanmasını sağlayan yasa maddesini de iptal etti.

AYM'den bir iptal daha
AYM'den bir iptal daha
GİRİŞ 15.07.2015 01:47 GÜNCELLEME 15.07.2015 07:01
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Paralel Yapı'nın en önemli finans kaynaklarından biri olan dershanelerin kapatılmasını sağlayan yasayı iptal eden Anayasa Mahkemesi, binlerce okul müdürü ile Bakanlık Merkez Teşkilatı yöneticilerinin görevine son veren maddeyi de iptal etti. Böylece görevden alınan ve düz öğretmen yapılan müdürlere geri dönüş yolu açıldı.

Anayasa Mahkemesi 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınması, müdürlerin vali tarafından atanması ve Bakanlık Merkez Teşkilatı yöneticilerinin görevine son verilmesini sağlayan yasa maddesini iptal etti.

İŞTE AYM'NİN İPTAL ETTİĞİ MADDE

"Okul ve Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilir. Bu görevlendirmelerin süre tamamlanmadan sonlandırılması, süresi dolanların yeniden görevlendirilmesi ile bu fıkranın uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. Bu fıkra kapsamındaki görevlendirmeler özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak doğurmaz."

YORUMLAR 102
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Mülkiye amirleri tasfiye mi ediliyor? Bir atama yetkileri yoksa sinek mi avlasınlar?
    Cevapla
  • Asya 8 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden vali ,kaymakam karar verirdi müdür ve müdür yardımcılarının kim olacağına. .ozaman egitim sen ve türk egitim sen aktif halde çalışır ve meb in hiçbir kararına itiraz etmezlerdi..şimdi aynı şeyler yapılıyor itiraz eden edene...
    Cevapla
  • Selçuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Madem aym var hükümete meclise vekile ne ihtiyaç var.bırakalım oradaki üyeler yönetsin memleketi..
    Cevapla
  • mutlu 8 yıl önce Şikayet Et
    dikkat etmeliyiz. İfrat-tefrit sınırı çok önemli. Yaptığımız söylediğimiz her şey doğru dememeliyiz. AYM nin son birkaç günde ard arda karar vermesi sizi doğrudan ayırmasın. Daha iyisini düşünün.
    Cevapla
  • BirDost 8 yıl önce Şikayet Et
    meydan su an bos sandiniz chp in basvurularini alin kabul edin... yakinda sizede sira gelecek. Milletin sirtinda kambur aym
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar