Cumhurbaşkanı ile ilgili hata 'Adalet'ten döndü

Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanları hakkındaki savcılık işlemlerini gündeme aldı. Bakanlık, Cumhurbaşkanı ile ilgili genelge hazırlayacak.

Cumhurbaşkanı ile ilgili hata 'Adalet'ten döndü
Cumhurbaşkanı ile ilgili hata 'Adalet'ten döndü
GİRİŞ 16.08.2015 16:34 GÜNCELLEME 16.08.2015 16:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; HDP Lideri Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında “yargı bağımsızlığını etkilediği ve yönlendirdiği” iddiasıyla yaptığı suç duyurusunu işleme koyamamasının ardından harekete geçen Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanları hakkındaki savcılık işlemlerini gündeme aldı.

Savcılık işleme koymama kararının “ilk” olduğunu belirleyen bakanlık, Cumhurbaşkanları hakkında yapılan şikayetlerin bugüne kadar hep takipsizlikle sonuçlandığını tespit etti. Bu gelişme üzerine bakanlık, yeni bir genelge hazırlama kararı aldı.

Anayasa’nın “Sorumluluk ve Sorumsuzluk Hali” başlıklı 105. Maddesine atıfta bulunulacak genelgede, başsavcılıkların Cumhurbaşkanları hakkında soruşturma ve kovuşturma yetkisinin bulunmadığını vurgulanacak. Genelge sonrası, suç duyurularıyla ilgili takipsizlik karar bile verilemeyecek.

Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanları sadece vatana ihanetten dolayı, TBMM kararıyla suçlanabiliyor ve Yüce Divan’da yargılanıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 3
  • şişman çocuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim için başkasının değil, Cumhurbaşkanımızın ne dediği önemlidir!
    Cevapla
  • sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk'lıları yok etmek, en büyük vatanseverliktir.
    Cevapla
  • emin 8 yıl önce Şikayet Et
    Reis ne yaparsa arkasındayız bu böyle bilinsin!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı