Hakimden, AİHM'in Türk savcısına okkalı cevap!

İstanbul Hâkimi Albayrak, AİHM Başkan Yardımcısı Karakaş'ın açıklamalarına tepki gösterdi: 'Daha hangi küfür için özgürlük istiyorsunuz!'

Hakimden, AİHM'in Türk savcısına okkalı cevap!
Hakimden, AİHM'in Türk savcısına okkalı cevap!
GİRİŞ 29.09.2015 11:02 GÜNCELLEME 29.09.2015 12:01
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve ailesine küfür seansları yapanlar varken daha hangi küfür için özgürlük isteniyor

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkan Yardımcısı seçilen Türk yargıç Işıl Karakaş'ın Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, "Bir zamanlar Türkiye'nin işkence yapan ülke imajı vardı. Ama yerine internetin yasaklandığı, ifade özgürlüğünün hiçbir şekilde korunmadığı, sürekli hakaret yüzünden davaların açıldığı bir ülke imajı geldi. Cumhurbaşkanına hakaret yüzünden sürekli davalar açılıyor. Bu, Avrupa'da başka bir yerde yok" sözleri tepki çekti.

İstanbul Hâkimi Okan Albayrak hâkim ve savcıların görüşlerini dile getirdikleri adaletgundemi isimli sitede Karakaş'ın sözlerine sert eleştirilerde bulundu.

Albayrak, meslektaşları ile paylaştığı yazısında şunları söyledi:

BU NASIL BİR HALETİ RUHİYE: AİHM Başk. Yard. Işıl Hanım buyurmuş: "Türkiye'deki işkencenin yerini basın ve ifade hürriyeti ihlalleri aldı." İfadedeki cerbezeye, Türk milletine, Türk devletine haksız yere yapıştırmak istenilen sıfatlara bakar mısınız? Evet, Türkiye'de bir dönemler kötü muamele ve hatta işkence vardı, ancak uzunca yıllardır işkence ve kötü muameleye dair ABD ve Avrupa'da yüzlerce örnek bulmak mümkünken, Türkiye'de örnek bulmanın ne kadar güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu Işıl Hanım da biliyor olacak ki, şimdi işkence yok ama eskiden vardı, hatırlatayım, unutulmasın Türkiye'nin olumlu imajına bir çizik atayım... Nasıl bir haleti ruhiyedir Allah aşkına? 

GERÇEK DIŞI BİR BEYAN: Türkiye'de ifade hürriyeti yokmuş. Yahu bu nasıl gerçek dışı bir beyandır, sabahtan akşama kadar, koro halinde Cumhurbaşkanı ve ailesine küfür seansları yapan paralel-bir kısım medya ve terör destekçisi parti varken daha hangi küfür için özgürlük isteniyor? Cumhurbaşkanına küfür, teröriste methiye serbest iken, akıllardaki hangi küfürler için ifade hürriyeti isteniyor... Rahatça sövmeye devam edebilirsiniz, ağız dolusu küfretmek serbest!!! Ama Cumhurbaşkanına ha, şaşırmayın... 

SİZ YEMİN ETMİŞ MİYDİNİZ?: Şimdi insan üzülüyor, Türk mahkeme başkan yardımcısıymış! Bu kadar gerçek dışı en azından tartışmalı beyan, bu kadar Türkiye'yi mahkum etmeye çalışan gayret, el insaf... Sahi siz, mahkeme başkanı olurken, adalet için, doğruluk için, hakkaniyet için bir yemin etmiş miydiniz!!!

KARAKAŞ'A BİR OKKALI CEVAP DA ALİ İHSAN KARAHASANOĞLU'NDAN...

Yeni Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkan Yardımcısı seçilen Türk yargıç Işıl Karakaş'ın sözlerine çok çarpıcı bir yazı ile cevap verdi.

"Işıl Hanım... O küfürleri size de ederdik ama..." diyen Karahasanoğlu, Karakaş'a ince bir gönderme yaptı. 

IŞIL KARAKAŞ'A BİR OKKALI CEVAP DA ALİ İHSAN KARAHASANOĞLU'NDAN... İŞTE O YAZI

KAYNAK: NAZİF KARAMAN - SABAH
YORUMLAR 51
  • gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupada basbakana cumhur baskanina hakaret edemessin hemen tikarlar godese sen neyin ozgurlugunden bahsediyn kadin hamburg bir hafta giris cikis yasakti ondanda bahsetsene tayip marka cekemiyorlar
    Cevapla
  • Nazım Zengin 8 yıl önce Şikayet Et
    Gâvurun ağzıyla ötüyor işte...
    Cevapla
  • mrt mhp 8 yıl önce Şikayet Et
    kimse seçilmiş bir cumhurbaşkanına hakaret edemez yani bana edemez. çünkü bn oy verdim. o küfürlerde bize sayılıyor. o adam sadece işini yapıyor. bana edenin aynısndan 2 katını alsın ii veya kötü farketmez.
    Cevapla
  • napsitli 8 yıl önce Şikayet Et
    Duba gibi mübarek
    Cevapla
  • Sabit Kal 8 yıl önce Şikayet Et
    Sapıklığa bakarmısınız, adamlar hakaretlerden dolayı açılan davalardan şikayetçilermiş. Hakaretlerin çokluğundan dolayı değil ha.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam