Yargıdaki 2500 KPSS hırsızına ihraç yolu

Devlete sızan Paralel yargı üyeleri sürecin ardından maaşları iade ederek ihraç edilecek. Şüpheliler, “etkin pişmanlıktan” yararlanabilecek.

Yargıdaki 2500 KPSS hırsızına ihraç yolu
Yargıdaki 2500 KPSS hırsızına ihraç yolu
GİRİŞ 11.11.2015 08:47 GÜNCELLEME 11.11.2015 08:47
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında sona gelinirken, Meclis gündeminde olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak yeni düzenleme ve yürüyen yargı süreçleri KPSS soruşturmasında şüpheli olan ve memuriyette bulunan yaklaşık 2 bin 500 memurun ihracını gündeme getirdi. Düzenleme hayata geçerse Paralel şüphelilerin önemli kısmı memuriyette aldıkları maaşları geriye dönük olarak yasal faiziyle birlikte iade etmek zorunda kalacak. KPSS soruşturması kapsamında 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 şüpheliden yaklaşık 2 bin 500’ü devlet memuru.

MAAŞLAR İADE

Düzenlemenin hayata geçmesi halinde 2 bin 500 kişinin meslekten ihracı gündeme gelecek. 2010 KPSS’de iptal edilmeyen Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı sonuçlarıyla memuriyete yerleşen yaklaşık bin 400 şüpheli göreve başladıkları tarihten itibaren aldıkları maaşları yasal faizleri ile devlete geri ödemek zorunda kalacak. Soru hırsızlığıyla memur olan yaklaşık 1400 kişinin yapacağı geri ödemenin 200 bin TL civarında olacağı belirtiliyor.

PİŞMANLAR KURTULACAK

Şüpheliler ‘etkin pişmanlıktan’ yararlanma hakkına sahip. Eğer yaptıklarından pişman olur, örgüt ve sınav yolsuzluğuyla ilgili bilgi verirlerse bu haktan yararlanabilecekler. Bu şüpheliler cezai indirim ya da haklarındaki suçlamalardan “takipsizlik” kararıyla kurtularak memuriyetlerine devam edebilecek.  

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 17
  • ssss 8 yıl önce Şikayet Et
    ya bu nasıl sacmalık hem soru çalmış hemde pişmanım dicek devam etcek
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    pişmanım diyen hırsız memur olarak kalabilecek. bravo.
    Cevapla
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru ve iyi olur ama bu uygulamanın hukuken nasıl gerçekleştirilebileceğini iyi araştırmak lâzım.
    Cevapla
  • seyfi 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya hakim olarak verilen yanlış ve yanlı kararların hesabını kim verecek. Devlet bu mahkemelere yeniden yargılanma hakkı tanımalıdır.
    Cevapla
  • yaban 8 yıl önce Şikayet Et
    ne pişmanlıgı sen hasız yere başkasının yerine atan oun hak ettiği maaşı al sonra pişman ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!