'Paralel’le mücadelede korku dağları kırıldı'

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Kırmaz, “iradesini başkalarının emrine tahsis edenlerin yargı içinde olmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

'Paralel’le mücadelede korku dağları kırıldı'
'Paralel’le mücadelede korku dağları kırıldı'
GİRİŞ 17.11.2015 09:52 GÜNCELLEME 17.11.2015 09:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz, Paralel Yapı’ya karşı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) yürütülen faaliyetleri takip ettiklerini belirterek, “HSYK’nın, Paralel Yapı’yla mücadele konusundaki çalışmalarının yeterli olmadığı kanısındayız. Bu çalışmaların daha etkin, verimli olması konusunda hem fikiriz. İradesini başkalarının emrine tahsis etmiş olanların Türk yargısı içinde olmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kırmaz, son HSYK seçimlerinden önce yaşananlara değinerek, “Bir yapı düşünün, ülkenin Genelkurmay Başkanını tutukluyor, ülkede aydın gördüğü birçok kişiyi sahte deliller üreterek 4-5 yol cezaevinde tutuyor ve bunların hepsi yargı eliyle yapılıyordu” dedi.

“KORKUDAN ÇEKTİK”

Yargıda Birlik Derneği Başkanlık Divanı Üyesi Musa Heybet ise yargı camiasında Paralel Yapı’nın kurduğu korku dağlarının kırılmaya başladığını söyledi.

Heybet şöyle konuştu: “...Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi davalardaki uygulamalar bizi rahatsız etti. Ama o zamanlarda bu cesareti hakim ve savcılardan beklemek zordu, ya haksızlığa uğrayacağı ya haksız yere soruşturma geçireceği ya da bir şeye bulaştırılacağı korkusuyla. O cesaret o zaman gösterilemedi. Ama şimdi duruma farklı. Korku imparatorluğunu herkesin anlaması lazım. Hakim, savcı net olur. Siyasal görüşüyle değil, kararıyla konuşur. Yargıda Birlik, hakim ve savcılar için büyük bir özgürlük alanı yarattı. Artık bu korku dağları kırılmaya başladı. Hürriyetin ne olduğunu anladık. Kimsenin hürriyetinin kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz.”  

KAYNAK: TUĞBA CEYHAN - STAR
YORUMLAR 1
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    o degilde mutahitler mucahitler hani bizim ergenciler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
4 Türk hayatını kaybetmişti, Türkiye'den yeni açıklama
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'