Cirit: FETÖ'cüler hukuku çiğnedi

Yar­gı­tay Baş­ka­nı İsmail Rüş­tü Ci­rit, FETÖ elemanlarının hukuku ayaklar altına aldıklarını söyledi.

Cirit: FETÖ'cüler hukuku çiğnedi
Cirit: FETÖ'cüler hukuku çiğnedi
GİRİŞ 27.11.2015 10:58 GÜNCELLEME 27.11.2015 10:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yar­gı­tay Baş­ka­nı İsmail Rüş­tü Ci­rit, Ada­let es­ki Ba­ka­nı Müs­te­şar Ke­nan İpek ve AB Tür­ki­ye De­le­gas­yon Baş­ka­nı Bü­yü­kel­çi Hans­jörg Ha­ber dün An­ka­ra Rixos Otel’de yapılan “Fik­ri Mül­ki­yet Hak­la­rı­nın Ko­run­ma­sı ve Uy­gu­lan­ma­sı Ça­lış­ta­yı­”na ka­tıl­dı.
 
İN­SAN HAK­LA­RI İHLALİ

Ça­lış­tay son­ra­sı Bugün'den Özlem Berdibek'e açık­la­ma ya­pan Yar­gı­tay İsmail Rüştü Baş­ka­nı Ci­rit, Pa­ra­lel Dev­let Ya­pı­lan­ma­sı­’nın yar­gı için­de­ki uzan­tı­la­rı­nın hu­ku­ku çiğ­ne­di­ği­nin al­tı­nı çiz­di. 
 
Ci­rit şunları söyledi: “Hu­ku­ka ay­kı­rı komp­lo­lar ve ya­sa dı­şı din­le­me­ler yar­gı­yı ve pek çok çev­re­yi ra­hat­sız et­miş­tir. İç hu­kuk çiğ­ne­ne­rek in­san hak­la­rı ih­lal edil­miş­tir. Bu da hu­kuk ih­la­li­dir. Hu­ku­ka ay­kı­rı ha­re­ket eden ki­şi­ler ta­ra­fın­dan em­ni­yet, ba­sın ve yar­gı he­def gös­te­ril­miş­tir. Sah­te bel­ge, ya­sa dı­şı din­le­me ve komp­lo­lar­la yar­gı ra­hat­sız edil­miş­tir.” 
 
Çalıştaya katılan Ada­let es­ki Ba­ka­nı Ke­nan İpek de yar­gı ba­ğım­sız­lı­ğı ko­nu­sun­da re­form­la­ra de­vam edi­le­ce­ği­ni söy­le­di.

DiYOJENLi MESAJ
 
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit açıklamasında, ünlü filozof Diyojen’in “Gerçeğin mumunu kimse söndüremez, eğer buna cesaret ederse ya sakalı ya bıyığı yanar” sözünü hatırlattı.
 

YORUMLAR 2
  • mehmet akif 8 yıl önce Şikayet Et
    filozosun dediğine göre gerçeği karartmaya çalışanlar sakallı bıyıklı tipler. yaz kızım bu adam sakallı olduğu için 10 yıl hapsine,mumu söndürmeye teşebbüsten 10 yıl daha alsana 20 yıl oldu mu sana mhp nin yıl dönümü.yargı bağımsız olurmu ya yargı kurallarının kimler koyuyor.bağımsızlar mı yoksa. inandığınız şeyler üzerine yemin edin önce ondan sonra bir humanist gibi vicdanla karar verin, ama doğru yasalar öyle hazırlanmamış ,paket olarak download ettiğiniz için.
    Cevapla
  • seyfi 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bırakın mumu sakalı, vermiş olduğunuz yanlış kararları nasıl temizleyeceksiniz, o kadar insan mağdur oldu bunları nasıl telafi edebilirsiniz bunları konuşun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam