Bu hakaret karşılıksız kalmamalı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı’na hakaret içeren sözlerine bir tepki de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin'den geldi.

GİRİŞ 19.01.2016 12:22 GÜNCELLEME 19.01.2016 12:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

A Haber'de Kadraj programına katılan Zengin,"Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı’na hakaret ederek, devlete ve millete karşı da suç işlemiştir. Bu sözler karşılıksız kalmamalıdır" dedi.

“ÇOK RAHATSIZ EDİCİ SÖZLER”

Bu konuşmaları duyduğunuz andan itibaren rahatsız olmamak mümkün değil, çok rahatsız edici ifadeler gerçekten. Bunun iki ayağı oluştu; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisi açısından yasal süreci başlattı. Sanıyorum Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’deki konumunu, anayasal konumunu zaman zaman kavramakla ilgili sorunlar yaşıyor.

“DEVLETE KARŞI DA SUÇ İŞLENDİ”

Cumhurbaşkanı’na hakaret Türk Ceza Kanunu’nda özel düzenlenmiş bir suç, başlı başına bir suç Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyor olmak. Burada aleni olarak bu suçu işlemiş oluyor. Çünkü Cumhurbaşkanı evet bir kamu görevlisi ama aynı zamanda devleti ve milleti temsil eden bir makam, Cumhurbaşkanlığı makamı. Hal böyle olunca siz böyle nahoş kelimeler sarf ettiğinizde aslında devlete, millete hakaret etmiş oluyorsunuz. Nihayetinde de aleni olarak bir suç işlemiş oluyorsunuz.

“BU HAKARET KARŞILIKSIZ KALMAMALI”

Ben duyduğum ilk andan itibaren arka arkaya çok yakın tarihlerde televizyon programlarım vardı, orada da bunun ne kadar yanlış ve rahatsız edici olduğunu ifade etmiştim. Sonuçta bunlar tahammül edilir şeyler değil, gerçekten çok rahatsız edici şeyler. Geçmişte de bunun örnekleri var. O sebeple Sayın Cumhurbaşkanı’na yapılan bu hakaretin ben de karşılıksız kalmaması gerektiği kanaatindeyim.

 

YORUMLAR 8
  • saffet kara 8 yıl önce Şikayet Et
    bu chp lilerin cibiliyeti belli bunları artık galaya almamak lazım çünkü gün gün eriyorlar son çırpınışları prk yakında bu kafayla paryiyide iflas ettirip karatırlar sonları bu olur tahminim vel hasıl bunlardan bi cacık olmaz konuşur konuşur dururlar
    Cevapla
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Namus ve şerefi üzerine yemin enlerin tümünü sağlar.
    Cevapla
  • looo 8 yıl önce Şikayet Et
    haklı ama Allahınızı severseniz..Danışman kelimesi akıllı bilgili sahasının uzmanı manalarına gelir Cumhurbaşkanı ve başbakanımızın danışmanlarından kaçı bu vasıflara sahip
    Cevapla
  • Ü.Ç 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu çapsız ve boş hakaretlerle yenilgisini seçmene unutturmak peşinde.Onurlu insan bu kadar yenilgiden sonra bırakıp gitmeli.Ama nerdeeeeeeeee.
    Cevapla
  • RIza 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir partiye genel müdür olmanın hiç bir bireye suç işleme lüksü tanımaması gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması