Ahmet Demir tutuklandı!

Erzincan’da,14 kişinin yargılandığı Ergenekon davasının tek müştekisi olan Ahmet Demir tutuklandı.

Ahmet Demir tutuklandı!
Ahmet Demir tutuklandı!
GİRİŞ 23.04.2016 22:29 GÜNCELLEME 23.04.2016 23:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erzincan’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı CHP'li Milletvekili İlhan Cinaher'in de bulunduğu 14 kişinin yargılandığı Ergenekon davasının tek müştekisi olan Ahmet Demir tutuklandı.


Erzincan'da 2009 yılından İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koydukları iddiasıyla dönemin 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın tek şikayetçisi olan Ahmet Demir, Erzincan'da başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 

Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Özel Otlukbeli İlköğretim Okulu Müdürü olarak görev yaparken Erzincan Ergenekon davasında müşteki olarak yer alan Ahmet Demir, emniyet sorgusunun ardından dün adliyeye çıkarıldı. 43 yaşındaki Ahmet Demir, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, iftira, kayda alınan konuşmaları yayınlamak' suçlarından Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine kondu. 

Soruşturma kapsamında bir şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

YORUMLAR 3
  • MVLTSN 7 yıl önce Şikayet Et
    cemaat parelel örgüt oldu diye ergenekon yokmu şimdi ne saçmalık bu daha düne kadar , neler yapmışlar dediğimiz adamlar masum mu yani , Mehmet haberal denen adam hastanede elinde tesbih sallarken hepimiz kızmıyormuyduk sonu hayırlı olur inşallah cemaatle bir hata yapan hükümet bir hatayı daha kaldıramaz altında kalır
    Cevapla
  • gül 7 yıl önce Şikayet Et
    ohh o ve onun gibiler cezasını bulur inşaallah!!!!!!
    Cevapla
  • işte 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden erbakana yardım edilmedi deniyor zamanında Akp ye yardım edildide ne oldu.İşte ortada.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu